Beşiktaş Başkanı Çebi: Bu ligin bu şekilde tescilini kabul etmiyoruz

Beşiktaş Başkanı Çebi: Bu ligin bu şekilde tescilini kabul etmiyoruz

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, takımların "ligden çekilen takımlar" hakkındaki oylamasını baskı yaparak değiştirttiğini belirterek, "Bu ligin bu şekilde tescilini kabul etmiyoruz. UEFA'ya gideceğiz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ligden çekilme kararı Gaziantep FK ve Hatayspor takımlarıyla karşılaşacak tüm takımlara 3 puan ve 3 gol averajı verilmesi yönünde karar almış, bu takımların daha önce oynadığı maçların ise geçerli sayılacağını açıklamıştı.

Beşiktaş ve beraberindeki bazı kulüpler ise TFF''nin bu kararına itiraz ederek, bu takımların bu sezonki oynanmış maçları dahil tüm maçlarının geçersiz sayılmasını talep etmiş ancak sonuç alamamıştı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi''nin kulüplerin verdiği oyları baskı yoluyla değiştirttiğini belirterek, ligin bu şekilde tescil edilemeyeceğini söyledi.

"LİG BÖYLE TESCİL EDİLEMEZ!"

Ahmet Nur Çebi yaptığı açıklamada "TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 5 çekimser kulübe baskı yaparak kararlarını değiştirtti. Bu görüşmeden sonra güncel kararı destekleyen kulüp sayısı 6''dan 11''e çıktı. Bu ligin bu şekilde tescilini kabul etmiyoruz, adil ve adaletli bulmuyoruz." ifadelerini kullandı.

"UEFA''YA GİDECEĞİM!"

Konuyla ilgili Tahkim Kurulu''na değil, UEFA''ya başvuracaklarını söyleyen Ahmet Nur Çebi "TFF''nin kurulları bağımsız falan değil. Federasyon şunu istiyor; Beşiktaş, Tahkim''e gitsin. Oradan istedikleri kararı çıkarsınlar. Bu yüzden Tahkim''e gitmeyeceğim. Ben, adalet peşinde koşuyorum. Tahkim tuzağına düşmeyeceğim ama UEFA''ya gideceğim. Sonuna kadar hakkımızı arayacağım." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.