Canan İSPİR / KAMU SON HABER
Narenciye ve sebze üretimine alternatif ürün olarak tercih edilen pitaya; dragon fruit, ejder meyvesi olarak da adlandırılıyor. Protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminlerinin yanı sıra omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan pitaya bitkisine gün geçtikçe talep artıyor.
PİTAYA BİTKİSİNİN FAYDALARI İSE ŞU ŞEKİLDE:
Ejder meyvesi olarak da bilinen pitaya, protein, lif ve karbonhidrat bakımından zengin bir meyvedir.
C ve B vitaminlerini de içeren meyve, aynı zamanda omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitlerini de barındırır.
İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirirken yüksek kalsiyum miktarı ile de kemik gelişimine destek olur.
Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan Ejder meyvesi, yüksek tansiyon riskini önler.
Pitaya bitkisiyle hem toksinleri temizleyebilir hem de hücre yenilenmesini hızlandırabilirsiniz.
Likopen içeren bu meyve, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de düşürür.
Tüketirken mutlaka porsiyon kurallarına uymak gerekiyor. Çünkü içeriğinde barındırdığı fruktozdan ötürü, aşırı tüketilmesi halinde kilo artışına sebep olabilir.
Pitaya, bağırsaklardaki probiyotik adı verilen sağlıklı bakterileri besleyen gıdalar olan prebiyotikleri içerir.
PİTAYA NASIL TÜKETİLİR?
Günde bir taneden fazla tüketmemelisiniz. Pitaya bitkisinin kabuğu oldukça sert ve acıdır. Bu nedenle tüketmek karın ağrısına sebep olur. Bitkinin sadece yumuşak ve sulu iç kısmını tüketmelisiniz.
Bitkiyi tüketmeden önce ise bir uzmana danışmalısınız.