Biber gazına fahiş zam! Fırsatçılar dur durak bilmiyor

Biber gazına fahiş zam! Fırsatçılar dur durak bilmiyor

Kadınların kendilerini güvende hissetmek amacıyla talep gösterdiği biber gazı ve elektro el feneri gibi savunma amaçlı ürünlerde fiyat artışı yaşandığı gözlemlendi.

Kadın cinayeti ve tacizi haberlerinin ardından, özellikle son 48 saat içinde, biber gazi ve elektro el feneri gibi ürünlere yönelik talebin artmasıyla birlikte birçok e-ticaret platformunda bu ürünlerin stokları tükendi. Üstelik fahiş zam gündeme geldi.

Geçtiğimiz gün 19 yaşındaki cani Semih Çelik'in katlettiği 19 yaşındaki iki genç kadının ölümü, toplumda infial yarattı. Birçok vatandaşın psikolojisini etkileyen vahşi cinayetlerin ardından özellikle kadın vatandaşlar biber gazı gibi can güvenliklerini korumalarına yardımcı olacak nesneleri satın almak için satış noktalarına koştu.

Ancak e-ticaret siteleri de dahil olmak üzere pek çok yerde, bu tür ürünlerin fahiş fiyata satıldıkları görüldü.

yeni-proje-22-ck8d-cover-jpg.webp

BİBER GAZI BİR ANDA FIRLADI

Cumhuriyet'in haberine göre, fırsatçılar bu durumu fiyatları artırmak için kullandı. Örneğin, bir e-ticaret sitesinde sabah saatlerinde 299 TL’ye satılan ikili biber gazları kısa süre içinde önce 399 TL’ye, ardından da 489 TL’ye çıktı. Benzer şekilde, elektro el feneri fiyatları da artış gösterdi; 469 TL’den satılan ürün bir süre sonra 550 TL’ye yükseldi.

Bu durum, kadınların savunma araçlarına olan talebini fırsata çevirmek isteyen satıcıların fiyatları spekülatif olarak artırmasına yönelik tepkilere yol açtı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.