Binlerce kez izlendi: Telefonunu soğanla şarj ediyor!

Binlerce kez izlendi: Telefonunu soğanla şarj ediyor!

Sosyal medyada yine garip bir olay yaşandı. Owen Louis adındaki genç farklı bir deneye imza attı. Telefonunu soğanla şarj eden genç, ağızları açık bıraktı.

Sosyal medyadaki bir video binlerce kişi tarafından izlendi. İngiltere''de yaşayan Owen Louis adlı bir genç telefonu soğanla şarj etme deneyi yaptı. Kuru soğanla yapılan deney binlerce kişinin ağzını açık bıraktı. Louis''in yaptığını deneyenler ise bir kere daha şok oldu.

Sosyal medyada milyonlarca kez izlenen ilginç videolara hepimiz şahit olmuşuzdur. Ancak bu seferki hepsinden farklı. Genç bir adam evde bulunan kuru soğanla inanılmazı başardı. Çektiği video ile soğan ile gerçekleştirdiği bir takım işlem sonrasında elektronik cihazını sanki prize takar gibi kullanmayı başardı. Arkadaşının verdiği fikir ile sebzelerle elektrik enerjisi üretebileceğini düşünen Owen Luis bunu gerçekleştirdiği deney ile kanıtlamış oldu.
Bu deneyinde soğan kullanarak işe başlayan genç, sonunda amacına oldukça sıra dışı bir şey bularak son buluyor.

TELEFONUMUZU SOĞANLA ŞARJ EDEBİLİR MİYİZ?

Sebzelerin tümünde iyon bulunuyor. Enerji içecekleri de bu iyonları harekete geçirecek bir takım karışımlara sahip.
Yani uygun şartları oluşturup enerji içeceği ve sebzelerdeki iyon miktarını bir araya getirdiğinizde teorik olarak böyle bir elektrik enerjisinin açığa çıkması oldukça muhtemel.

SOĞANLA NASIL ŞARJ EDİLİR?

Owen Louis''in kullandığı yöntem şu şekilde; Bir tornavida veya delici bir alet ile soğanın her iki tarafına eşit bir delik açıyorsunuz. Soğanı herhangi bir enerji içeceğinin içine bırakıp yaklaşık yarım saat bırakıp kimyasal reaksiyona geçmesini bekliyorsunuz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.