Bir Çin devi daha Türkiye'ye geliyor: İki ilde fabrika kuracaklar

Bir Çin devi daha Türkiye'ye geliyor: İki ilde fabrika kuracaklar

Otomotiv devleri Chery ve BYD'nin ardından bir Çin firması daha Türkiye’ye geliyor.

Çin'in makine ve yenilenebilir enerji sektöründeki öncülerinden Wetown Electric Group, Türkiye'de yatırım yapma kararı aldı.

Yatırım planlarının fizibilite çalışmalarını yürütmek amacıyla şirketin üst düzey yöneticileri tarafından Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Şirketin Grup Başkanı Jiang Wengong, Denizli’de Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ile görüştü. Şirketin, Denizli'nin yanı sıra Adana'yı da yatırım stratejisinde öncelikli bölgeler arasına aldığı öğrenildi.

Çinli dev şirketin yapacağı yatırım hem Türkiye hem de Çin ekonomileri için önemli bir dönüm eşiği olabilir. Yatırımın, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmesi ve Türkiye'nin enerji dönüşümü sürecinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Henüz net bir rakam ortaya çıkmasa da şirketin büyük bir yatırım olduğu öngörülüyor. Adana ve Denizli gibi sanayi bölgeleri, yatırım için öncelikli olarak değerlendiriliyor.

349793.webpABB, Westinghouse ve Schneider gibi global oyuncularla yapılan iş birlikleri, Türkiye'deki projelerde de kullanılacak teknolojilerin kalitesini gösteriyor.

Şirketin, yerel tedarikçilerle çalışarak yerelleşme sürecini hızlandırması bekleniyor.

Yeni tesislerin kurulmasıyla birlikte bölgede önemli sayıda istihdam yaratılması hedefleniyor.

Wetown Electric, Çin'de enerji dağıtımı ve yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet gösteren, 40'tan fazla ülkeye ihracat yapan ve çeşitli projeler yürüten bir şirkettir. Yıllık cirosunun 10 milyar doların üzerinde olduğu belirtilen şirket, küresel pazarda tanınan bir oyuncu olarak biliniyor. Wetown Electric, ABB, Westinghouse ve Schneider gibi uluslararası stratejik ortaklarla iş birliği yaparak Pekin Olimpiyat Kuş Yuvası, Şangay Dünya Fuarı, Hong Kong-Zhuhai-Makao Köprüsü ve Pekin Yeni Havaalanı gibi prestijli projelerde ürünlerini kullanmış.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.