Bir il bu olayı konuşuyor! 14 kişi entübe edildi

Bir il bu olayı konuşuyor! 14 kişi entübe edildi

Diyalize girip rahatsızlanan hastalardan birisi hayatını kaybetti.

25 Mayıs'ta Burdur'da diyaliz tedavisinin ardından fenalaşan ve hastaneye geri dönen, sonrasında Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Mustafa Demir (70) hayatını kaybetti.

aw214736-01.jpgBurdur Devlet Hastanesi’nde 25 Mayıs Cumartesi günü 08.00-12.00 ve 12.00-16.00 seanslarında diyalize giren bazı hastalar, baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe gibi şikayetlerle hastaneye geri döndü.

aw214736-02.jpg14 KİŞİ ENTÜBE EDİLDİ

Bu durumu değerlendiren hastane yönetimi, gün içinde diyalize giren tüm hastaları hastaneye çağırdı. Yapılan tetkiklerin ardından, o gün diyaliz merkezinde tedavi gören 33 hastayı Afyonkarahisar, Isparta, Antalya ve Bucak’taki devlet hastaneleri ve özel diyaliz merkezlerine sevk etti. Sevk edilen 33 hastanın 14’ü entübe edildi.

aw214736-04.jpgBurdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastaların sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, entübe edilen hasta sayısının 4’e düştüğü belirtildi. Ancak hastaların rahatsızlanma sebebi henüz netlik kazanmadı.

aw214736-07.jpgACI HABER ANTALYA'DAN GELDİ

Olay sonrası entübe edilerek ambulansla Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen ve burada tedavi altına alınan 4 hastadan biri olan Mustafa Demir, olaydan 3 gün sonra hayatını kaybetti. Diğer 3 entübe hastanın durumlarında ise bir değişiklik olmadığı öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.