Bir ilde daha ormana girişler yasaklandı

Bir ilde daha ormana girişler yasaklandı

Sinop Valiliği'nce ormanlara girişler yasaklandı

Sinop Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bölgedeki hava sıcaklıklarının arttığına dikkat çekilerek, ormanlık alanlara girişlerin belirli bir tarihe kadar yasaklandığı bildirildi.

Ülke için son derece değerli olan ormanların korunması adına gerekli tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, ilgili kurumlar tarafından bu konuda gereken önlemlerin titizlikle uygulandığı ifade edildi. Piknik ve mesire alanlarında kullanılması yasaklanan ateşle oynanması veya benzeri patlayıcı maddelerin kullanılması gibi faaliyetlere ilişkin detaylar da açıklamada yer aldı.

Ayrıca, orman alanlarına hayvan beslemek amacıyla giriş yapmak isteyenlerin bu konuda ilgili orman işletme şefliklerine bilgi vererek izin almaları gerektiği belirtildi. Ormanlık alanlarda mangal yakmak, ateşe zarar verebilecek araçları kullanmak ve çeşitli faaliyetlerde bulunmanın yasaklandığına dikkat çekildi. Orman yasasının ilgili maddeleri doğrultusunda köyler ve mahallelerdeki yangın risklerine karşı alınması gereken tedbirler de açıklamada yer aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.