Özellikle sabah kahvaltısında çabucak hazırlanacak bir poğaçaya kimse hayır diyemez. İşte eşsiz lezzetiyle mayasız olarak hazırlayabileceğiz poğaça tarifi.
Kendi damak zevkinize göre iç malzemeleri ekleyebilir, sağlıklı bir alternatif arayışındaysanız bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Mayasız poğaça yapmanın bazı avantajları bulunmaktadır. Öncelikle, maya kullanımını gerektirmemesi nedeniyle, mayasız poğaçaları hazırlamak daha hızlı ve pratik bir süreçtir. Ayrıca, mayasız tarifler, hassas mideye sahip veya mayaya alerjisi olan insanlar için de mükemmel bir alternatif sunar. Sağlığınıza daha duyarlı bir yaklaşım benimseyenler için de tercih edilebilir bir seçenektir.
MALZEMELER
150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarini yoğurma kabına alalım.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek karıştıralım. Azar azar unu ekleyelim. Üzerine kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım.
Yumuşak bir hamur olsun.
Hamur hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ve uzun bir form vererek uç kısımlarını sivriltelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına sıraladıktan sonra ayırdığımız yumurta sarısını dağıtalım ve üzerine bıçakla çizik atalım.
Ardından susam ekleyerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim.