Teknolojinin gelişmesi birçok yeniliğe kapı açarken tartışmaları da beraberinde getirdi. Eğitimciler tarafından yapay zekayla yazılmış metinlerin tespiti tartışmalara neden oldu.
OpenAI, insan tarafından yazılan metinler ile yapay zeka tarafından yazılan metinleri ayırt etmek için geliştirilmiş bir yazılım duyurdu.
Öğrencilerin yazdığı ödevleri inceleyen akademisyen, imla kuralları da dahil hiçbir hataya rastlamadığı gibi, öne sürülen görüşlerin altının ustalıkla doldurulduğunu ve yeni sorularla konuya açılımlar getirildiğini de gördü.
Öğrencilerin seviyelerinin böyle bir ödev hazırlamaya yetmeyeceğinin farkında olan Aumann, biraz soruşturunca ödevlerin ChatGPT kullanılarak hazırladığını ortaya çıkardı.
Ancak OpenAI, botun bin karakterden az olan içerikleri tespit etmede hata yapabileceğini uyardı ve yapay zeka tarafından yazılmış tüm metinlerin güvenilir bir şekilde tespit edilmesinin imkansız olduğunu belirtti.
OpenAI, chatGPT''nin yetenekleri ve sınırlamalarını tartışmak için ABD''deki eğitimcilerle görüştüğünü açıkladı. Sciences Po gibi birçok üniversite yapay zekanın kullanımını yasakladı.
Bu yasaklama, chatGPT''nin hukuk fakültesi sınavından geçer not almasından sonra geldi.
Kasım sonunda duyurulan chatGPT, akademik dünyada etik tartışmalara yol açtı ve kulağa gerçekçi gelen "yalan haberlerin" yazılmasında kullanılması endişe verici bir hal aldı.