Bitcoin yatırımı yapanlar 8 günde rekor kayıp yaşadı ‘Faiz kaderini belirleyecek’

Bitcoin yatırımı yapanlar 8 günde rekor kayıp yaşadı ‘Faiz kaderini belirleyecek’

Bitcoin, 8 gün içinde yüzde 8,30 değer kaybederek, 59 bin dolardan, 54 bin 227 dolar seviyesine geriledi.

Geleceğin para birimi olarak gösterilen bitcoin, 8 gün içinde yüzde 8,30 değer kaybederek, 59 bin dolardan, 54 bin 227 dolar seviyesine geriledi. Bu yaşanan düşüş ile çoğu kripto para yatırımcısını derinden etkiledi. Çoğu uzman isim ise FED’in faiz kararına odaklandı. Peki, bitcoinin geleceği ne olacak?

İLK GÜNDEN BUGÜNE KADAR YÜZDE 54 BİNİN ÜZERİNDE DEĞER KAZANMIŞTI

Satoshi Nakamoto tarafından 2009 yılında kurulan dijital ve sanal para birimi Bitcoin, o zaman 1 dolardan işlem görüyordu. Aradan geçen 14 yılın ardından bitcoin yüzde 54 binin üzerinde artış gösterdi. Bitcoinde yaşanan artış olsa da yükseliş sonrası ani düşüşlerde göze çarpıyor.

altin-ve-bitcoin-yila-rekorla-basladi-1704259655-2675.jpg

YÜZDE 8,30 DEĞER KAYBETTİ

1 hafta önce 59 bin doların üzerine gelen bitcoin, 4 bin dolar düşüş ile yüzde 8,30 değer kaybetti. 8 günde bitcoin, 54 bin 227 dolara kadar düşüş gerçekleştirdi. Bitcoin tarafındaki düşüşün nedeni ise uzman isimler tarafından FED’in faiz kararı öncesi silkeleme olarak adlandırılıyor.

btc-altin.webp

PİYASA 18 EYLÜL’E ODAKLANDI

FED faiz kararı toplantısı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü gerçekleşecek. Piyasa FED tarafından açıklanacak olan faiz kararına kilitlendi. Bitcoin tarafı ise FED’in faiz indirimi kararı açıklamasını bekliyorum. FED tarafından gelecek bir indirim, piyasada yükselişi tetikleyeceği belirtiliyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, ise FED’in faiz indirimi yapacağını belirterek, bitcoin için eylül ayının önemli olacağını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.