Borçlu vatandaşlara dev müjde geldi! Tüm borçlar silinecek!

Borçlu vatandaşlara dev müjde geldi! Tüm borçlar silinecek!

Düşen faizlerle beraber tırmanışa geçen döviz kurları ve pahalılaşan yaşam koşulları sebebiyle ekonomik sıkıntı çeken yurttaşlar, çareyi borçlanmakta buldu. İşte vatandaşı borçtan kurtaracak yöntem...

Borçlu vatandaşlara dev müjde geldi! Tüm borçlar silinecek!

Fatura borçları, bakkal veresiye borçları, kredi borçları vb. bir çok kalemde borçlar artıyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla beraber döviz kurlarında yaşanan %20'nin üstünde düşüş sonrası bir müjde de borçlular için geldi. 

Pandemi koşullarının beraberinde son zamanlarda ekonomi alanında yaşanan gelişmelerle yükselişe geçen hayat pahalılığı etkisini her yerde hissettirmeye başlamışken borç silme ve erteleme müjdesi, herkese nefes aldıracak. Vatandaşlar bu müjdeyi memnuniyetle karşılıyor. Haberimizde borç silme müjdesi ile alakalı tüm ayrıntıları sizler için hazırladık.

Borçlu Vatandaşlara Dev Müjde! 

Son dakika müjdesi ile beraber vergi, SGK prim, tüm idari para cezası borçları, GSS Prim borçları ve İşsizlik sigorta prim borçları gibi pek çok borç türünde yapılandırma müjdesi duyuruldu. 30 Eylül 2021 tarihinde sona eren yapılandırma olanağından 1 000 000 190 bin vatandaş müracaat yaparak yararlandı. Toplamda 61 milyar TL'yi aşkın borç için yapılandırma işlemi yapıldı. Böylelikle borçlardan, %50'nin üstünde borç faizi silindi.

Yapılandırma Müjdesi Geri Geliyor!

Şimdi 2022 Ocak ayına sayılı günler kala yeni bir yapılandırma müjdesi daha gündemde. Hükümet'in gündemine aldığı yeni yapılandırma müjdesi ile başta vergi ve SGK prim borçları olmak üzere bir çok kalemde yeniden borç silme, erteleme ve faiz kolaylığı hayata geçirilecek. Böylelikle borcunu peşin ödeme yolunu seçen borçlu yurttaşların faiz borcunun %90'ı silinmiş olacak. Ayrıca iki taksit halinde yapılandırmalarda da %50 faiz silme olanağı uygulaması yapılacak.

Yapılandırma Şartları Nelerdir?

Yapılandırma Kanunu ile yeniden getirilecek olanağın, 2021 Kasım ayından önceki döneme ait borçları kapsaması bekleniyor. Yapılandırma müracaatsu yapıp 1 senelik süre içinde 2 taksit ödemesi yapmayan ya da eksik ödeme yapanların yapılandırma işlemi otomatik şekilde bozulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.