Borçlular tek tek tespit edilecek. Haciz kapıda

Borçlular tek tek tespit edilecek. Haciz kapıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla SGK'ya borçlu belediyelerin tek tek tespitine başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sosyal Güvenlik Kurumu'na borçlu olan belediyelere işaret etmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, borç tahsilatı için harekete geçildiğini duyurdu.

Belediyelerin SGK'ya toplamda 96 milyar lira prim borcu bulunduğunu belirten Işıkhan, borç bildirimlerinin gönderildiğini açıkladı.

İki aşamalı tahsilat yöntemi benimsenmiş olup, borçlulara yeniden yapılandırma ve taksitlendirme seçenekleri sunulmasına rağmen ödeme yapılmazsa icra takipleri başlatılacak ve borçlar haciz yoluyla tahsil edilecek. Ayrıca, borcunu arazi ile ödemek isteyen belediyeler için de bu seçenek sunuldu.

Öte yandan, AK Parti kaynakları Ekim ayında açılacak Meclis'te yerel yönetimler için yeni düzenlemelerin gündeme geleceğini belirtti.

Yeni düzenleme ile il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşların tahakkuk eden vergileri ile sosyal güvenlik primlerinin, idarelere ödenecek vergi gelirleri payından kesilmesi planlanıyor. Bu adımın, belediyelerin yeni borç birikimlerinin önüne geçilmesini hedeflediği ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.