Borsa kahini: Rekor yükselişe hazır olun

Borsa kahini: Rekor yükselişe hazır olun

Evren Devrim Zelyut, o yatırım aracını işaret ederek rekoru açıkladı.

Pek çok yatırımcı elindeki birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Son dönemde dolar tarafındaki durgunluk borsa ve mevduat faizlerine olan ilgiyi artırdı. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların rekor kıracağı net rakamı açıkladı.

FAİZ REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası 500 puan faiz artırımına giderek yüzde 50’ye çıkarmıştı. Bu artış ile birlikte mevduat faizi yüzde 60 seviyesine kadar çıkarak rekor kırdı. Borsa ise 10 bin seviyesini ilk kez geçmişti. Faizin yüzde 60 seviyesinde olması mevduata olan ilgide de ciddi artış oluşturdu.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

DOLAR YERİNDE SAYIYOR

Dolar tarafında ise 3 aylık periyotta yerinde saymaya devam ediyor. Dolar TL 32,21 seviyesinde an itibari ile işlem görüyor. Dolar bu süreçte yatırımcılar tarafından tercih edilmiyor. Öyle ki dolardan çıkan yatırımcılar da son günlerde göze çarpıyor.

ZELYUT: 45’İ GÖRECEK

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Dolar TL tarafında yaptığı analizde rekor yükselişi açıkladı. Zelyut, “KDV ÖTV zamlarıyla kur bir şekilde enflasyon yukarı çıktığı için yukarı çekeceğiz ve bu işten yabancının midesi bulanacak. Yerli de buna bakacak ve etkilenecek. Yabancının çıkış hızı giriş hızından daha fazla olur. Daha fazla tahribat yaratır. Kısa vadeli borcu unutmayın borcu da ödemek gerekiyor. Dolayısıyla arkadaşlarım bu risklerle tabelalarda 45'in üzerini gördüğümüz zaman da şaşırmayacağım” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.