Borsada hisse paniği: 4 günde yüzde 40 değer kaybı

Borsada hisse paniği: 4 günde yüzde 40 değer kaybı

Kasım ayında 5.21 TL’den halka arz edilen ve kısa sürede 47 TL seviyesine kadar yükselen Agrotech Teknoloji hisseleri, son 4 günde yüzde 40 değer kaybetti. Yaşanan ani düşüş üzerine çok sayıda akademisyen ve bürokratın mağdur olduğu öne sürüldü.

Kasım ayında 5.21 TL’den halka arz edilen Agrotech Teknoloji hisseleri, 20 Şubat tarihinde 47 TL seviyesini görerek tarihi rekor kırdı.

Gelişmenin ardından şirket, "Gerçek fiyat değerini yansıtmadığı" gerekçesiyle 10 milyon lotluk geri alım programı başlattığını duyurmuştu.

5 TL’den halka arz edilen hisselerin 40 TL üzerinden geri toplanacak olması sebebiyle söz konusu program eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

borsa-002.jpg

YERLİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Şirket, tarihler 4 Nisan’ı gösterdiğinde ise Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yerli elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı.

Görkemli bir lansman yapan Agrotech Grup, alt şirketi Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri bünyesinde elektrikli otomobil, motor ve batarya üretimine başlayacağını duyurdu.

Agrotech Yuksek Teknoloji ve Yatirim AS

OYUNCU SATTI

KAP’a olumlu haberlerin yoğun bir şekilde gönderildiği son dönemde, hissede pozisyon aldığı iddia edilen eski bir medya patronunun satış yaptığı öne sürüldü.

Söz konusu oyuncunun, son bir hafta içerisinde satış ilemlerinin yoğunlaştırdığı belirtildi.

Agrotech’in hisselerinde de 4 günde yüzde 40 değer kaybı meydana geldi.

ÇOK SAYIDA MAĞDUR ORTAYA ÇIKTI

Şirketin hisseleri değer kaybetmeye devam ederken ortaya Agrotech mağdurları çıkmaya başladı.

Kulislerde konuşulanlara göre, bin TL’ye yükseleceği tahminiyle 40 TL seviyesinden Agrotech hissesi alan çok sayıda akademisyen ve bürokrat mağdur oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.