Borsanın dev şirketi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

Borsanın dev şirketi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

Borsa İstanbul’da işlem gören dev şirket iflasın eşiğine gelerek konkordato ilan etti.

Türkiye, Borsa İstanbul'da işlem gören Mega Polietilen'in iflas başvurusu ile sarsıldı.

borsa.jpg

Mega Polietilen ve Yönetim Kurulu Başkanı Eda Özhan'ın başvurusu üzerine Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket hakkındaki 3 ay süreyle geçici mühlet ile ihtiyati tedbirlere ilişkin karar verdi.

Hisseleri Borsa İstanbul ana pazarda işlem gören firmadan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Şirketimiz ve şirketimiz yönetim kurulu başkanı Eda Özhan tarafından, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde 16.08.2024 tarihinde 2024/757 Esas numarası ile açılan dava sonucunda, ilgili Mahkeme tarafından 19.08.2024 tarihinde 3 ay süreyle geçici mühlet ile ihtiyati tedbirlere ilişkin karar verilmiştir. Şirketimiz hakkında verilen konkordato başvurusu, Şirketimizin mal varlığının korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerimizin aksamaması amacıyla yapılmıştır. Bu karar sonrasında, bir taraftan kararın gerekleri yerine getirilip, Şirketimiz olağan faaliyetlerine devam ederken, başta bankalar ve diğer tüm alacaklılar ile Şirketimizin mevcut borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla görüşmeler yürütülecektir. Şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan sermaye artırım süreci halen devam etmekte olup, başvuru için gerekli olan evrakın tamamlanmasından sonra SPK'ya gerekli başvuru yapılacaktır. Şirketimiz sermayesinin artırılması, nakit akışının düzenli hale gelmesi, finansman giderlerinin düşürülmesi, gelişen ülke ekonomisine katkı sağlanması adına ve yine Sayın Mahkemenin ve komiserlerin vereceği kararlar / yönlendirmeler doğrultusunda konkordato sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılması için gerekli çaba gösterilecektir. Konkordato sürecinde yaşanan gelişmeler mevzuat kapsamında kamuya açıklanmaya devam edecektir.

KISA VADELİ BORÇ 3 MİLYAR LİRA

Mega Polietilen, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Mart ayı sonu itibarıyla şirketin kısa vadeli borçları 2 milyar 892 milyon lira, uzun vadeli borçları ise 38 milyon 791 bin lira seviyesindeydi. Şirket, yılın ilk çeyreğinde 23 milyon 121 bin lira zarar etti ve 31 Mart itibarıyla 401 çalışanı bulunuyordu.

2012'DE HALKA ARZ OLDU

Mega Polietilen, Mayıs 2012'de 2 TL fiyattan halka arz edildi. Şirketin hisseleri, 9 Mayıs 2024'te 10.84 TL ile tarihi zirvesine ulaştı. Zirve seviyesinden MEGAP hissesi alan yatırımcılar yüzde 57 oranında kayıp yaşasa da, hisseler 19 Ağustos kapanışında 2024 yılı genelinde yüzde 8.9 artış gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.