Borsanın köklü şirketi para dağıtacak: Yatırım yapan yaşadı

Borsanın köklü şirketi para dağıtacak: Yatırım yapan yaşadı

Borsa İstanbul’da işlem gören Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ (KLSER) yatırımcılarına kâr payı (temettü) dağıtacak.

Borsa İstanbul’da işlem gören bir şirket daha yatırımcılara kâr payı (temettü) dağıtmaya hazırlanıyor.

borsa.jpg

Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi (KLSER), 25 Haziran 2024 tarihinde hisse başına brüt 0,1942582 TL, net 0,1748323 TL nakit temettü dağıtacak. Temettüler, T+2 günü uygulaması nedeniyle, 27 Haziran 2024 tarihinde hesaplara nakit olarak geçecek. Temettü almaya hak kazanmak için 24 Haziran 2024 tarihli seans kapanışı itibarıyla KLSER hisselerine sahip olunması gerekmektedir. Temettü verimi, 24 Haziran günü kapanış fiyatına göre hesaplanacaktır.

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü, bir şirketin kârından hissedarlarına pay dağıtmasıdır. Şirketlerin yıllık kârlarının belirli bir kısmını, genellikle nakit veya ek hisse şeklinde, hissedarlarına dağıtması olarak tanımlanır. Temettüler, yatırımcılara şirketin kârlılığını ve finansal sağlığını yansıtmakla birlikte, yatırımcılar için düzenli gelir sağlayan önemli bir unsurdur.

Temettüler genellikle şirketin genel kurul toplantısında alınan kararla belirlenir ve dağıtım tarihleri duyurulur. Hisse senedi sahipleri, belirlenen tarihte şirkete ait hisse senetlerine sahip olmaları halinde, temettü alma hakkına sahip olurlar. Temettü oranı ve tutarı, şirketin kârına, gelecekteki büyüme planlarına ve genel ekonomik koşullara bağlı olarak değişebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.