Boyun ağrısı nasıl geçer? Evde boyun ağrısı için neler yapılabilir?

Boyun ağrısı nasıl geçer? Evde boyun ağrısı için neler yapılabilir?

Birçok nedenden dolayı boyun ağrısı çekenler internette boyun ağrısının nedenlerini ve evde tedavi yöntemlerini merak ediyor. Peki boyun ağrısı nasıl geçer? Evde nasıl bir tedavi uygulanabilir? İşte detaylar...

İnsanlar gerek hasta olmadan önce gerekse sağlıklarını korumak için hastalıkları ve tedavi yöntemlerini öğrenmek için araştırmaya ihtiyaç duyuyor. Çok sık rastlanılan hastalıklardan biri olan boyun ağrısı ise en çok arananlar arasında yer alıyor. Peki boyun ağrısı nasıl geçer? Evde nasıl yöntemler uygulanabilir? İşte ayrıntılar...

EVDE BOYUN AĞRISINA NELER YAPILIR?

Ense ağrısının tedavisinde bu duruma yol açan nedenin belirlenmesi önemli bir rol oynar. Boyun (ense) ağrısı farklı bir hastalık ile ilişkili ise bu durumda hastaya özel bir tedavi planı uygulanır. Ancak boyun ağrısı günlük yaşamda meydana gelen hafif yaralanmalar veya yanlış duruş alışkanlıklarından kaynaklanıyorsa kişilere genel olarak istirahat etmeleri önerilir. Bununla beraber uzmanların boyun ağrısı tedavisinde kişiye ağrıyı hafifletecek olan çeşitli ilaçlar reçete ettikleri bilinir. İlaç kullanımının gerekli olmadığı durumlarda boyun ağrısı tedavisinde başvurulan yöntemler ise şu şekilde belirtilebilir:

Isı uygulaması: “Ense ağrısına sıcak iyi gelir mi?” sorusuna sıklıkla yanıt aranır. Uzman tarafından önerildiği takdirde boyun bölgesine ısı uygulamak şişlik ve ağrı gibi semptomların hafiflemesini sağlayabilir. Ancak uygulanan ısının fazla olması veya uzun süre boyunca boyun bölgesine ısı uygulanması şişliği artırabilir.

Masaj: Boyun ağrısının tedavisinde ağrı hissedilen bölgeye ısı veya buz uygulandıktan sonra masaj yapılması oldukça etkilidir.

Buz uygulaması: Ortopedik rahatsızlıkların tedavisinde şişlik ve ağrı gibi semptomların giderilmesinde buz uygulamasına başvurulur. Dolayısıyla boyun ağrısının hafifletilmesinde de belirli aralıklarla buz uygulamasına başvurulması uygun görülür.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.