Bu belgeyi görmeden işlem yapmayın. Paranız uçup gitmesin

Bu belgeyi görmeden işlem yapmayın. Paranız uçup gitmesin

Son dönemde villa turizmine yönelik yoğun talep ve tatil sezonunun zirveye ulaşmasıyla birlikte, sosyal medyada dolandırıcılık faaliyetlerinde artış yaşandığı bildirildi.

Ağustos ayında villa rezervasyonlarıyla ilgili dolandırıcılık olaylarının arttığı belirtilirken, dolandırıcıların özellikle Instagram üzerinden başkalarına ait villaların fotoğraflarını ve TÜRSAB belgelerini kullanarak vatandaşları kandırdığı tespit edildi.

Antalya’nın Kaş, Kalkan ve Muğla’nın Fethiye bölgelerinde villa kiralama işlemlerinin artmasıyla birlikte, bu bölgelerde sosyal medya hesapları üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetleri dikkat çekti. Dolandırıcılar, sahte hesaplar oluşturup, gerçek seyahat acentelerine ait belgeleri kopyalayarak vatandaşları dolandırıyor.

rezervasyon-talebi-artti-villa-turi-fmtj.webpEYLÜL AYI REZERVASYONLARI ARTIYOR

Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TURVİB) Başkanı Erdal Okurgan, bu yılın başında villa kiralamada yaşanan düşük doluluk oranlarının, özellikle Kurban Bayramı ile birlikte artan taleplerle düzelmeye başladığını söyledi. Okurgan, “Temmuz ortalarından itibaren villa kiralamaya olan ilgi artış gösterdi. Ancak geceleme süresindeki düşüşler, bütçeyle ilgili sorunlardan kaynaklanıyor. Sezon bizim için zor geçti” dedi.

Okurgan, okulların açılmasına bir hafta kala, 1-8 Eylül tarihlerinde yoğun bir talep olduğunu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın villalar için getirdiği belgelendirme sürecinin, kalite anlamında olumlu değişiklikler getireceğine inandığını belirtti.

DOLANDIRICILARA KARŞI UYARILAR

Erdal Okurgan, dolandırıcılıkla mücadele konusunda da uyarılarda bulundu. Özellikle Ağustos ayından itibaren dolandırıcıların sosyal medyada etkinleştiğini belirten Okurgan, “Ağustos itibarıyla dolandırıcılar sosyal medya hesapları üzerinden faaliyet göstermeye başladı. Antalya ve Bursa gibi bölgelerde tespit ettiğimiz dolandırıcılar, başka seyahat acentelerine ait belgeleri kullanarak vatandaşları kandırıyor. Bu tür hesaplar üzerinden kiralama yapmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Okurgan, sosyal medya üzerinden yapılan rezervasyonlarda kullanılan belgelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB’ın web sitelerinden doğrulanması gerektiğini vurgulayarak, banka hesaplarının şirket hesabıyla uyumlu olup olmadığını kontrol etmenin de önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, dolandırıcılarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu ve fiyatların örneğin Kalkan’da deniz manzaralı 2+1 villaların geceleme fiyatının 4 bin 500 TL’den, 8 kişilik villaların ise 6-7 bin TL’den başladığını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.