Hammaddesi susam olan tahin, Van’da doğal olarak üretiliyor. Özellikle tok tutma özelliği sebebiyle sahur sofralarının vazgeçilmezi olan tahinin üretiminde Ramazan öncesi büyük artış yaşanıyor.
“RAMAZANIN BEREKETİ İŞİMİZE YANSIYOR”
İHA muhabirine konuşan işletme yetkililerinden Murat Varlı,
Tahinin Ramazan ayında tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden birinin gün boyu tokluk hissi vermesinden kaynaklandığını dile getiren Varlı, “Tokluk ve güç vermesi Ramazan ayında tercih edilmesine sebep oluyor. Bu konuda tahinin çok faydaları var. Ayrıca tahinin vücuttaki toksin maddeleri attığı bilinmektedir. Çocuklarda da ciddi derecede zeka gelişimine katkı sağlamaktadır. Vatandaşımızın bol bol tahin yemelerini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler