Kırmızı meyveler, E ve D vitamini, ananas, havuç, yeşil çay, bitter çikolata, kırmızı ve beyaz et, ceviz ve balık tüketimi hafızayı güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Bu besinlerin tüketilmesinin yanı sıra, ne sıklıkta ve ne miktarda tüketildiği de büyük önem taşır. Kırmızı meyvelerden günde iki ila dört porsiyon tüketmek gerekiyor.
Kırmızı ve beyaz eti haftada en az üç kez tüketmeniz öneriliyor.
Hafızayı güçlendiren bir diğer içecek ise, günlük olarak bir bardak içmeniz gereken yeşil çaydır. Havuç, ananas ve bitter çikolata da günlük olarak tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır.
E ve D vitaminlerini ise, hafızayı güçlendirmek için hem yiyeceklerden hem de takviye olarak alabilirsiniz.
GÜNDE 1 AVUÇ TÜKETMEK YETİYOR
Sağlıklı bir atıştırmalık ve ara öğün olarak kabul edilen kuru üzüm, kansızlığa iyi gelir, enerji seviyesini yükseltir, kalp sağlığını destekler, serbest radikallerle mücadele eder, sindirime yardımcı olur ve diş çürümelerine karşı etkili bir besindir.
Günde 1 avuç kadar tüketilebilecek kara üzüm, kan yapıcı ve demir sağlayıcı etkisinin yanında aynı zamanda hafızanın kuvvetlenmesine de yardımcı olur.
Kara üzüm, hafızanın açılması için gerekli olan tüm mineralleri sağlar.
Sağlıklı bir atıştırmalık ve ara öğün olarak kabul edilen kuru üzüm, kansızlığa iyi gelir, enerji seviyesini yükseltir, kalp sağlığını destekler, serbest radikallerle mücadele eder, sindirime yardımcı olur ve diş çürümelerine karşı etkili bir besindir.