Bu göl yılda sadece 2 kez ortaya çıkıyor

Bu göl yılda sadece 2 kez ortaya çıkıyor

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yer alan bin 400 metre rakımdaki Usot Gölü, yılda sadece 2 ay boyunca yağmur ve eriyen kar sularıyla oluşuyor ve son dönemde ziyaretçi akınına uğruyor.

Tosunlu Köyü'nde bulunan Usot Gölü, doğanın ve güzel havanın tadını çıkarmak isteyen ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. Son olarak gölün konukları yoga tutkunları oldu.

Doğal güzellikleri ve huzur verici atmosferiyle ünlü Usot Gölü kıyısında gerçekleştirilen yoga etkinliği, yoga severlerin ilgisini çekti. Gölün sakin suları ve etrafındaki yeşillikler arasında sabahın erken saatlerinde gerçekleşen toplu yoga seansı, katılımcılar arasında büyük beğeni topladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Herkes için Spor Federasyonu Artvin İl Temsilcisi ve Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Başköylü, Usot Gölü'nün son dönemlerde popüler bir destinasyon haline geldiğini ve turizm alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Başköylü, sporu turizmle birleştirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini vurguladı.

Yoga ve Wellness Eğitmeni Müjde Ayşe Demiroğlu ise kursiyerlerinden gelen talep doğrultusunda doğada yoga etkinliği düzenlemek istediklerini ve bu isteklerinin Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından olumlu karşılandığını ifade etti. Demiroğlu, güzel bir etkinlik olduğunu ve katılımcıların memnuniyetiyle ayrıldığını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.