Bu hatayı yapan trafikten men edilecek ‘Polis gördüğü yerde bağlayacak’

Bu hatayı yapan trafikten men edilecek ‘Polis gördüğü yerde bağlayacak’

Trafikte yeni dönem başladı. Trafik polisine yakalananın aracı men edilecek.

İçişleri Bakanlığı o araçlar için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı bunu yapanları trafikten men edecek.

Bakanlık, geçtiğimiz aylardan aldığı bir kararla çakarlı araçlara yönelik düğmeye bastı. Yetkisiz bir şekilde aracına çakar veya siren takanlar Trafik polisinden kaçamayacak. Bu konuda bakanlık yetkisi olamadan çakarlı araç taşıyanlara caydırıcı cezalar uygulamaya karar verdi.

Elektrikle çalışan kırmızı ve mavi renkler ile yanıp sönen çakar lambaları ancak yasal kurumlar kullanabiliyor.

6311c590b57f15175474497d.webp

ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

Trafikteki sivil araçların çakar kullanması belli cezalar ile karşı karşıya kalınmasına neden oluyor. Çakarlı araçların sayısının artması nedeniyle İçişler Bakanlığı yasa dışı çakarın önüne geçmeye çalışıyor.

2024 yılında güncellenmiş çakar lamba takma ve kullanma cezası, 6 bin 440 TL olarak belirtilirken İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar yaptırımlar arttı.

Bakanlığın geçtiğimiz aylarda aldığı karar doğrultusunda çakar kararına uymayan araçlara verilen cezada trafikten men edilmeye kadar gidecek. Bu kapsamda cezalara uymayıp çakarlı araç kullanmaya devam eden şahısların araçları trafikten men edilecek.

1003576-137906986.jpg

CEZAYI ÖDEYİP DEVAM EDİYORLAR

Yasa dışı çakarı özellikle iş adamları dahil olmak üzere organize suç örgütü liderleri de kullanıyor. Yetkililer özellikle zengin kişiler ve suç örgütü liderlerinin trafik cezasını ödeyip çakarı kullanmaya devam ettiğini söylüyor.

Bu durumum önüne geçmek için kurallara uymayanların araçları trafikten men edilerek yasa dışı çakarın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.