Bu kez turistler esnafı dolandırdı! Rüzgar tersine döndü

Bu kez turistler esnafı dolandırdı! Rüzgar tersine döndü

Turistik bölgelerde esnafa karşı yapılan dolandırıcılık yöntemi akıllara durgunluk verdi.

Turist olarak ülkeye gelmiş yabancı uyruklu kişilerin art niyetli esnaf tarafından dolandırıldıkları çok sık duyulan konulardan biriydi. Ancak son yıllarda yaşanan yeni dolandırıcılık vakaları, sınır tanımıyor. Turistik bölgelerdeki esnafın başına gelen dolandırılma olayları, kredi kartı ödemelerine dikkat edilmesi gerektiğini gözler önüne serdi.

640xauto.webp

GİYİM MAĞAZASINDA DOLANDIRICILIK

Turistler, esnaf dolandırıcılığına başladı. Turistik bölgelerdeki dükkanları gözüne kestiren bu kişiler, esnafa büyük zarar vermeye başladı.

Son olarak İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bir giyim mağazası, dolandırıcı bir turistin hedefi oldu. Mağazada bir kıyafet beğenen Filistin uyruklu olan ve Amerika’da yaşadığını söyleyen turist, kasada kredi kartıyla ödeme gerçekleştirdi. Satın aldığı elbiseyi alıp mağazadan ayrılan turist, ürünü almadığını iddia ederek bankaya şikayette bulundu. Bunun üzerine banka, ücretin iadesi için işletme sahibinden talepte bulundu.

kredi-karti-56.jpg

İşletme sahibi ise güvenlik kamerası kayıtlarını ve fişi kanıt olarak sundu. Banka ise üretin iadesi için hesaba bloke konulabileceğini belirtti.

ESNAFA AVUKATLARDAN UYARI GELDİ

Dolandırıcılık vakalarına karşı işletmelere uyarı avukatlardan geldi. Bu örnek doğrultusunda işlem yapılan sliplerin kasada tutulması, çok fazla yabancı müşteriyle çalışılıyorsa güvenlik kamerası kayıtlarının saklanması önemli görülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.