Limonata yaz mevsiminin serinleten ve pratik lezzetlerinden biri olarak sıklıkla tercih ediliyor. Üstelik doğal olarak ev yapımı yapılan limonatalar sağlık açısından da bir çok faydaya sahip. Alanyalıların yaz kış ayırt etmeden severek tükettiği bir içecek olan fıstıklı limonata Alanya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği girişimler neticesinde Türk Patent Kurumu tarafından tescillendi.
GELENEKSEL BİR LEZZET
Alanya’da geleneksel olarak nişan düğün ve söz merasimleri gibi özel günlerde ya da misafir ağırlamalarında bir ikram olarak sunulan bu eşsiz lezzet Alanyalılar sofralarında yıllardır tüketiliyor.
FISTIKLI LİMONATA TARİFİ
Fıstıklı limonatayı eşsiz kılan tadına farklı bir aroma katan o ürün aslında adından da anlaşılacağı üzere 120 gram kavrulmuş ve ayıklanmış yer fıstığı. Yer fıstığının bu limonata tarifinde tuzsuz olarak tercih edilmesi gerekiyor.
400 gr limon kabuğu ve suyu (4 orta boy limon)
220 gr portakal (1 orta boy)
145 gr beyaz toz şeker (1 su bardağı)
2 litre su