Bu listede adı olanlara para iadesi yapılacak. Meclis'ten karar çıktı

Bu listede adı olanlara para iadesi yapılacak. Meclis'ten karar çıktı

Tapu sahiplerine sevindirici haber geldi.

Belediyeler, tapu sahiplerine önemli bir duyuru yaparak, belirli koşulları sağlayan kişilere geriye dönük 1.893 TL para iadesi ve emlak vergisi muafiyeti hakkı tanıyacaklarını duyurdu.

Karar, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen bir emsal karar doğrultusunda alınmış olup, tek tapusu olan ve evinin 200 m²'yi geçmeyen kişilere yönelik geçerli olacak.

Bu karar kapsamında emekli, ev hanımı, işsiz, gazi, şehit eşi veya çocuğu olan kişiler de bu avantajlardan yararlanabilecekler. Ayrıca, bu kişilerin vergi ödemeleri halinde son beş yıla dönük para iadesi alabilecekleri ve ilgili belediyelere başvurmaları gerektiği belirtildi.

Öte yandan, İstanbul Planlama Ajansı'nın yayımladığı Haziran 2024 raporuna göre, halkın yüzde 69,2'si kira bedeli üzerinden her ay yüzde 20 kira vergisi uygulamasını desteklemediğini belirtti. Bu durum, İstanbul'daki ekonomik gelişmeler ve ev sahiplerinin vergi politikalarına yönelik tutumları hakkında önemli bilgiler sunuyor.

Bu önemli gelişmeler ve duyurular, ilgili belediyeler tarafından yapılan resmi açıklamalar doğrultusunda yürürlüğe girecek. Tapu sahipleri, hak ettikleri bu avantajlardan yararlanabilmek için başvurularını ilgili belediyelere zamanında yapmaları önemle belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.