Bu noterliklere talipli aranıyor

Bu noterliklere talipli aranıyor

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, yaş haddinden boşalacak 5'i birinci sınıf biri 2'nci sınıf 6 noterlik için ilan verdi. Bu noterliklere talip olan noterlerin bir ay içinde başvuru yapmaları gerekiyor.

 

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, yaş haddinden boşalacak 5''i birinci sınıf biri 2''nci sınıf 6 noterlik için ilan verdi. 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK 
Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, bu noterlikler için 1512 sayılı Noterlik Kanunu''nun 22 ve devam maddeleri gereğince birinci sınıf noterliklerden bu noterliklere atanmaya istekli olanların ilan tarihinden  bir ay içinde Bakanlığın www.vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-devlet şifresi veya mobil imza ile başvurmaları gerekiyor. 
Başvuru sahiplerinin atanma isteğinden vazgeçmeleri halinde de yine vazgeçme talepleri ilan tarihinden itibaren bir ay içinde aynı elektronik ortamdan Bakanlığa iletilmesi kaydıyla atama işleminde değerlendirilecek, aksi takdirde vazgeçme talepleri dikkate alınmayacak. Elektronik ortamda başvuru için başvuru kılavuzlarına, www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. 

HANGİ BİRİNCİ SINIF NOTERLİKLER BOŞALACAK 
Gaziantep Yedinci Noterliği 04 Mayıs.2023 tarihinde, Eyüpsultan Üçüncü Noterliği 05. Mayıs 2023 tarihinde, Beyoğlu Onbeşinci Noterliği 05.Mayıs 2023 tarihinde, Erzurum Dördüncü Noterliği 17 Mayıs 2023 tarihinde ve Beyoğlu Otuzbeşinci Noterliği 01 Haziran 2023 tarihinde yaş haddinden boşalacak. 

İKİNCİ SINIF NOTERLİK BODRUM''DA 
İkinci sınıf noterlik olan Bodrum Üçüncü Noterliği de 30 Mayıs 2023''de yaş haddinden dolayı boşalacak. Noterlik Kanunu maddeleri uyarınca birinci sınıf ve ikinci sınıf noterlerden bu noterliğe atanmaya istekli olanlarda ilandan itibaren bir ay içinde başvuru yapmaları gerekiyor

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.