Bu sefer de bir ilçe buz tuttu!

Bu sefer de bir ilçe buz tuttu!

Soğuk havalar, olumsuz koşulları da beraberinde getirdi. Ardahan'da bir ilçe buz tuttu.

Kış şartları soğuğu da beraberinde getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hava sıcaklıklarının eksi 5''i gördüğü Kars''ta da benzer görüntüler yaşanmış, Mesut Yılmaz Parkı''nda bulunan süs havuzunun tamamı ve araçların camları buz tutmuştu. 

Bugün ise Ardahan''da benzer görüntüler yaşanıyor. Ardahan''ın Göle ilçesi, gece saatlerinde eksi 14.1 derece hava sıcaklığını gördü. Mevsim normallerinin altında seyreden hava şartları, "Göle ilçesi buz tuttu" dedirtti.

Ardahan''da kar yağışı sonrası dondurucu soğuklar etkili oluyor. Kent merkezinde otomobil camları buz tutarken, ağaçlarda kırağı oluştu. Kura Nehri''nin yüzeyi ise kısmen dondu.

Diyarbakır ve Şırnak''tan gelen vatandaşlar dondurucu soğuklara alışık olmadıklarını söyleyerek, "İlk defa böylesine bir soğuk gördük. Şu an hava sıcaklığı eksi derecelerde. Ben Diyarbakır''da böyle bir soğuk görmedim. Ama kar yağışı ve soğuk nedeniyle ağaçlar kırağı tutmuş ve güzel görüntüler ortaya çıkmış" dedi.
Ardahan merkezinde hava sıcaklığı sıfırın altında 10,7 derece ölçülürken; Göle''de 14,1, Çıldır''da 6,7, Damal''da 2,6, Hanak''ta 7 ve Posof''ta 1,9 derece olarak ölçüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.