Bu şekilde zam isteyenlerin yüzü gülüyor Daha iyi maaş almak için 5 önemli yöntem

Bu şekilde zam isteyenlerin yüzü gülüyor  Daha iyi maaş almak için 5 önemli yöntem

Yöneticinizden zam talebinde bulunurken dikkat etmeniz gereken 5 yöntem sayesinde daha iyi maaşa sahip olabilirsiniz.

Çalışanların bazı dönemlerde hak ettikleri zammı alabilmeleri çok önemlidir. Geçim zorluğu yaşayan kişilerin zam talepleri, eğer doğru istenmezse reddedilebilir. Bu yüzden dikkatli olmanız ve vereceğimiz tavsiyeleri uygulamanız önemli.

Esquire Dergisi’nde yer alan içeriğe göre maaşınıza zam talebinde bulunurken bahsedeceklerimizi yaparsanız olumlu bir sonuç alabilirsiniz. İşte daha iyi bir maaş ve zam almak için yapmanız gerekenler…

is-gorusmesi2.jpg

İŞ YERİNİZDEKİ İŞLEYİŞİ İZLEYİN

Yakın zamanda meydana gelmiş işten çıkarmalar varsa, şirketin durumunun zorda olduğunu gösteren birtakım işaretler varsa bunları gözlemleyip doğru zamanı kollamanız önemli.

İHTİYACINIZI DİLE GETİRİN

Şirketin koşullarından bağımsız olarak kendi ihtiyaçlarınızı açıkça dile getirip kendinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Şirketinizin büyümesine katkı sağlamanız, sizi de değerli kılar ve kendinizi arka planda bırakmamanız önemli görülür.

LinkedIn Kariyer Uzmanı Charlotte Davies, "Hedeflerinize ulaşıyorsanız ve işletmenizin büyümesine yardımcı oluyorsanız mevcut durumlara duyarlı bir tutum sergilerken bakış açınızı aktarmanızda bir sakınca yoktur," şeklinde açıklıyor.

POZİSYONUNUZLA İLGİLİ ARAŞTIRMA YAPIN

Şirketteki çalışmalarınız, pozisyonunuz ve aldığınız maaşı verilen maaş aralıklarına göre değerlendirip konu hakkında araştırma yapın. Sizinle benzer işleri yapan iş arkadaşlarınızla istişare yapabilir, hak ettiğiniz maaş aralığını değerlendirebilirsiniz ve böylece zam isterken doğru rakamı ifade edebilirsiniz.

is-gorusmesi.jpg

ÜCRET YERİNE ŞARTLARA ODAKLANMAYI SEÇEBİLİRSİNİZ

İş yerinizin mali durumu ya da maaşla ilgili taviz vermemesi sizi yıldırmasın. Bu durumda iş yükünüzü düşünebilir, koşulların iyileştirilmesiyle ilgili taleplerinizi dile getirebilirsiniz. Yan haklarla ilgili anlaşmaya varmanız mümkün.

YÜZ YÜZE OLDUĞUNUZDAN EMİN OLUN

Zam alabilmeniz için kendinize güveninizi yansıtabilmeniz önemlidir. Bunun için yüz yüze olmaya, arkadaş canlısı ve özgüvenli görünmeye dikkat edin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.