Bu sesi duyan hayatından oluyor: Dünyanın en yüksek sesi!

Bu sesi duyan hayatından oluyor: Dünyanın en yüksek sesi!

Uzmanlara göre bu ses desibelinin üzerindeki sesler yaşamınızı tehdit ediyor.

Duyduğunuz seslerin desibelini yüksek olması kulağınıza bir takım zararlar verebilir. Zararların kalıcı olmaması için özellikle müzik dinlerken, desibel‘e dikkat etmeniz gerektiği vurgulanır. 27 Ağustos‘ta 1883 tarihinde Endonezya’da meydana gelen Krakato Yanardağının patlaması olayı, adının tamamı ile yok olmasına sebebiyet verirken aynı zamanda şimdiye kadar kaydedilen en yüksek desibele sahip bir gürültü de ortaya çıkardı.

200 MEGATONLUK BİR BOMBAYA EŞ DEĞER

180 desibellik bir gürültüyle yok olan adam aynı zamanda 200 megatonluk bir bombanınkine eş bir kuvvet açığa çıkardı 160 km uzaktaki Jakarta‘da yer alan bir gaz fabrikasında, bu ses 172 dB olarak ölçüldü. Meydana gelen bu patlama dolayısıyla yaklaşık 40 mil uzakta olan bir gemide yer alan denizcilerinde kulak zarları patladı.

ATMOSFERDE BASINÇ ARTTI

Patlamayı 3000 mil uzaklıktan duyan insanların olduğuna dair resmi bir rapor yok ancak Kanada İngiltere Rusya gibi ülkelerde atmosfer basıncında ani artışlar olduğu bildirildi. Uzmanlara göre 150dB'in üzerindeki herhangi bir şey potansiyel olarak insanlarda yaşamı tehdit eden sorunlara neden olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.