Bugün resmen başladı! Sokakta bunu yapana 14 bin TL ceza

Bugün resmen başladı! Sokakta bunu yapana 14 bin TL ceza

O ilimizde doğa için güzel bir karara imza atıldı. Sokakta bunu yapanlara 14 bin TL ceza kesilecek. Karar bugün resmen yürürlüğe girdi.

Bolu Belediyesi, diğer belediyelere örnek olacak bir karara imza attı. Türkiye'de her geçen gün artan sigara kullanma oranı, vatandaşların hem cebine hem sağlığına zarar verirken, çevrenin de kirlenmesine neden oluyor.

Bolu'nun nüfusu güncellendi: Dikkat çeken veriler ortaya ...

Sigara kullanıcıları çoğu zaman biten sigaraların izmaritini yere atıyor. Bu nedenle çevrenin kirlenmesini önlemek için tedbirler alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, resmi X hesabı üzerinden sigara tiryakilerini yakından ilgilendiren haberi verdi.

Geçtiğimiz 5 sene içerisinde Bolu, Türkiye'nin en temiz ili seçilirken bu unvanı kaybetmemek adına yeni adımlar atılmakta.

Picture background

Tanju Özcan Resmi X hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Bolu’nun daha temiz kalması yönünde kararlı olduklarını paylaştı.

ÇEVREYİ KİRLETENLERE BÜYÜK CEZA

Sigara izmariti büyük bir çevre kirliliğine neden olurken, alınan tedbirler kapsamında bunun önüne geçilecek.

Picture background

Bugünden itibaren yeni uygulama Bolu’da resmen başladı. Sokak, cadde, kaldırım ve parklara atılan izmarit, çekirdek kabuğu ya da çöp atanlara büyük cezalar kesilecek. Ceza miktarı ise 593 TL'den 14 bin 407 TL'ye kadar çıkabilecek.

ekran-alintisi.jpg

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu konu hakkında resmi X hesabı üzerinden yayınlamış olduğu bir videoda, “Değerli Bolulular bu izmaritler yarım gün içerisinde toplanan toplam izmaritler. Özellikle lokantaların önü, kahvehanelerin önü, berberlerin önünde yoğun olarak bulunuyor. Türkiye'nin en temiz ili Bolu'da yazık değil mi izmaritleri atıyorsunuz? Bu haftadan itibaren, kahvehanelerin önünde, kuaförlerin önüne ve lokantaların önüne özel sigara izmaritlikleri verilecek. Bu izmaritlerden mekan sahibine zimmetli olarak verilecek. Dükkanın 3 metre kadar önünde izmarit görülmesi halinde para cezası kesilecek. İzmaritlikleri biz vereceğiz, ama onun koruma ve kollama işini siz yapacaksınız. Zabıtamıza da bugün itibariyle bir talimat veriyorum, yarından itibaren özellikle merkezi noktalarda ve parklarda yere izmarit atan kim olursa olsun gereken cezai işlemi uygulayacağız. Bugün bazı Bolulular bana kızabilir ama yarın teşekkür edecek.” İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.