Bulaşık deterjanını sakın böyle kullanmayın! Faydadan çok zarar veriyor

Bulaşık deterjanını sakın böyle kullanmayın! Faydadan çok zarar veriyor

Bulaşık deterjanını uzak tutmanız gereken yerler veya eşyalar bulunuyor.

Birçok kişi, bulaşık deterjanlarını çeşitli alanları temizlemek için kullanılıyor. Ancak bulaşık deterjanları özel bir içeriğe sahiptir ve tasarlandığı alanın dışında kullanıldığında ciddi tehlikelere yol açabiliyor.

Picture background

CAM VE ÇERÇEVE

Bulaşık sabunu, pencere ve aynaları temizlemek için kullanılabilir, ancak genellikle temizlik sonrasında kalıcı izler bırakabilir ve bu izlerin çıkarılması zor olabilir.

Bu yüzden, mükemmel derecede parlak ve izsiz sonuçlar elde etmek istiyorsanız, tavsiyemiz klasik cam temizleyici ürünlerini tercih etmenizdir.

Picture background

PARKELER

Bulaşık deterjanı, ilk bakışta masum gibi görünse de, parke zeminler için ciddi zararlara yol açabilir. Zeminin çizilmesine ve kirlenmesine neden olabilir. Eğer parke zemininizin daha parlak ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız, iz bırakabilecek kirleri önce iyice süpürmelisiniz. Sonrasında nemli bir paspasla zemini silmek idealdir.

Ahşap zeminler için özel olarak formüle edilmiş temizlik ürünlerini tercih etmek önemlidir. Bununla birlikte, bulaşık deterjanı diğer zemin türleri olan karo, linolyum veya vinil gibi yüzeylerde daha etkili olabilir. Bu tür zeminler için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Picture background

KAHVE MAKİNESİ

Bulaşık sabunu, moka kabının içinde çıkmayan kalıntılara neden olur. Özellikle bu kalıntıları temizlerken iyice bastırmanız gerekir, bu da iç yüzeyi zedeler ve çizer. Ayrıca, kahvede sabunlu bir tat bırakabilir.

Bunun yerine moka potunu bulaşık sabunu kullanmadan yumuşak sünger yardımıyla ovarak yıkayın. Tüm bu ovma işlemleri kahvenin uçucu yağlarını kaptan uzaklaştıracak ve bu da içeceğin tadını daha iyi hale getirecek. Aynı zamanda yüzeyi korozyondan koruyacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.