Bulaşık makinesindeki bu düğmeye 1 kez basın! Su faturasını yarı yarıya düşürüyor

Bulaşık makinesindeki bu düğmeye 1 kez basın! Su faturasını yarı yarıya düşürüyor

Su faturası yüksek gelenler dikkat! Bulaşık makinesindeki gizli düğmeyi kullanmak faturayı yarı yarıya düşürüyor.

Bulaşık makinesi uzmanlarına göre çoğu makinenin üzerinde enerji kullanımını %20 oranında azaltabilen gizli düğme bulunuyor.

Bulaşık makinesini kullanırken yüksekliği doğru ayarlamak önemlidir. Aşırı doldurmaktan kaçının ve pratik olması için maksimum kapasiteyi aşmayın.

Bulaşık Makinesinin Eskisi Kadar İyi Yıkamamasına Sebep Olan Yaygın Olarak Yapılan 8 Hata - Yemek.com

Bulaşık makinesini çalıştırdığınızda maliyetleri düşürmek istiyorsanız, su kullanımını azaltmak için bu gizli düğmeden yararlanabilirsiniz. Uzmanlar bu yöntemin %20 enerji tasarrufu sağlayabileceğini belirtiyor.

Bulaşık Makinesinde Neler Yıkanmaz?

Yaygın bilinen yanlışlardan biri ise eko döngüsünün daha fazla enerji harcamasıyla ilgili. Kullanılan eko ayarındaki önemli nokta uzun sürmesi değildir.

Eko ayarı bulaşıkları daha düşük sıcaklıklarda yıkayarak daha az su kullanılmasını sağlar. Birçok kişi daha az maliyetli olması için bulaşıkları elde yıkasa da bu durum maliyeti düşürmeyecektir.

Bulaşık Makinelerindeki Eco Programı Gerçekten Ekonomik Mi?

Bulaşıkları yıkarken musluğu açık bırakmak gibi bir hatayı bilinçli yapmazsınız. O nedenle elde yıkama ile bulaşık makinesi kıyaslanmamalıdır. Bulaşık makinesini doğru ayarlarda kullandığınız zaman daha çevre dostu bir tercih yapmış olursunuz.

Buna ek olarak, suyun etkili bir şekilde yıkayabilmesi ve yeterli temizliği sağlaması için en önemli faktörlerden biri makineyi ne kadar doldurduğunuzdur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.