Bunu bilmeyen muayene olamayacak! Randevu bile işe yaramayacak

Bunu bilmeyen muayene olamayacak! Randevu bile işe yaramayacak

Muayenelerde alınan karar tepkilere neden oldu. Randevu bile alsanız muayene olamayacaksınız.

Muayene aldığı karar tepkilere neden oldu. Randevu alıp hastaneye giden vatandaş neye uğradığını şaşırdı. Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Kirchheim unter Teck'teki bir muayenehane, Almanca bilmeyen hastaları tedavi etmeme kararı aldı.

Söz konusu karar bölgede tartışma yarattı. Muayenehane, "Muayenehanemizde sadece Almanca konuşuyoruz!" yazılı bir tabela astı ve bu uygulama sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

1631862421029-new-project-4.png

Muayenehane yöneticilerinden Ulrich Kuhn, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kuhn, “Bir tane bile olumsuz tepki almadık, hatta göçmen kökenli hastalardan bile,” diyerek, hastaların genellikle yanlarında bir tercüman getirdiğini belirtti.

Ayrıca, uygulamanın yasal zorunluluklar nedeniyle getirildiğini vurguladı. Özellikle tıbbi bilgilendirme sırasında dil engeli yaşanması durumunda, hasta üzerinde bedensel zarar verme riski bulunduğunu ve bunun cezai suç oluşturabileceğini ifade etti.

uejbuncajua-bxlxxi1f7a.webp

Kuhn, hastalarının sağlığının büyük önem taşıdığını ve etkili bir iletişim olmadan bunun sağlanamayacağını belirterek kararın arkasında durdu. Bu sebeple, Almanca bilmeyen hastaların tedavi edilmesinin riskli olduğunu düşündüklerini aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.