Sağlık deposu zerdeçalın beslenme alışkanlıklarına dahil edilmesi pek çok hastalığın önüne geçme konusunda kilit rol oynuyor.
İşte zerdeçalın düzenli tüketimi ile sağladığı faydalar:
Anksiyeteye doğal çözüm: Zerdeçal üzerinde yapılan araştırmalar düzenli tüketimi halinde zerdeçalın depresif ruh halinden çıkmaya yardımcı olduğu ve anksiyete taklarını azalttığını ortaya koydu. Vücudu yenileyen zerdeçal aynı zamanda anksiyete tedavisinde yardımcı besin olarak da kullanılabilir.
Eklem iltihabını ortadan kaldırıyor: Zerdeçal eklemlerde oluşan iltihapları içerdiği antioksidan değerleri sayesinde temizliyor. Eklemde oluşan iltihaplanma olarak bilinen artrit hastalığında şişkinlik ve eklem ağrılarına iyi glen zerdeçal aynı zamanda dizlerde kireçlenmeye de iyi geliyor. Aynı zamanda eklemden başlayarak yayılan iltihaplanma olarak bilinen romatoid artrit hastalığı da zerdeçal ile önlenebiliyor.
Beyni gençleştiriyor: Zerdeçal üzerine yapılan araştırmalar zerdeçalın düzenli kullanımının nöronları harekete geçirmeye yardımcı olduğunu ve beyni genç tutarak ilerleyen yaşlarda demans ve Alzheimer gibi hafıza hastalıklarının oluşma riskini en aza indirdiğini de ortaya koydu.
Karaciğeri temizler: Düzenli kullanımı ile zerdeçal karaciğer toksinlerden arındırır ve karaciğere balı oluşabilecek hastalıkların önüne geçer. İçerdiği doğal antioksidan değerleri sayesinde zerdeçal karaciğerde yağ birikmesi ve diyabet ilaçlarının karaciğerde hasar bırakması gibi sorunların önüne geçer.
ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?
Zerdeçalın kullanımında en etkili yöntem zerdeçalın doğal olarak bir baharat şeklinde tüketilmesidir. Çorbalarda, omletlerde e hatta makarna sosu olarak bile kullanabileceğiniz zerdeçalın faydalarını görmek için ise düzenli olarak tüketmeniz gerekir. Zerdeçal aynı zamanda kapsül olarak da alınabilir ancak ilk tercih her zaman doğal olarak kullanılmasıdır. Zerdeçalı serin ve kuru ortamlarda muhafaza ederek tüketmelisiniz.