Bunu yapan şeker hastaları 6 ayda iyileşiyor! Uzman doktor ilk defa açıkladı

Bunu yapan şeker hastaları 6 ayda iyileşiyor! Uzman doktor ilk defa açıkladı

Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, canlı yayında şeker hastalarının 6 ay içinde yapmaları gerekenleri ayrıntılı bir biçimde açıkladı.

Dr. Ümit Aktaş, şeker hastalığıyla ilgili olarak günümüz modern tıbbının yaklaşımının eksik olduğunu savunuyor. Ona göre, modern tıbbın önerdiği yüksek karbonhidrat içeren ve tam tahıl bazlı beslenme modeli şeker hastaları için uygun değil.

Dr. Aktaş, şeker hastalığının büyük çoğunluğunun tip 2 diyabet olduğunu ve bu durumun tamamen beslenme alışkanlıklarıyla ilişkili olduğunu belirtiyor.

Şeker Hastalığı Belirtileri | Koru Hastaneleri

Özellikle tip 2 diyabet hastalarının ilk olarak karbonhidrat ve tahılları azaltmaları gerektiğini vurgulayan Dr. Aktaş, bu hastalığın bir tür karbonhidrat toksisitesi ve gluten intoleransı olduğunu iddia ediyor.

Bu nedenle, hastaların karbonhidrat ve gluten içeren tahılları diyetlerinden çıkardıkları takdirde tam bir iyileşme sağlayabileceklerini iddia ediyor.

Diyabet Şeker Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir? - TamamlayiciSaglik.com

ŞEKER HASTALARI BUNLARI YAPTIĞINDA 6 AYDA İYİLEŞİR

Bu durumda, tip 2 diyabet hastalarının her öğünde tam tahıl ekmeği veya ara öğünlerde meyve veya light bisküvi gibi şeyler tüketmemeleri gerektiğini, tam tersine glüteni ve tahılı kesmeleri ve tüm karbonhidratları bırakmaları gerektiğini belirtiyor. Dr. Aktaş'a göre, bu adımların takip edilmesi durumunda şeker hastalığı 6 ila 12 ay içinde tamamen iyileşebilir.

Dr. Ümit Aktaş'ın bir aylık men cezası onaylandı — Diken

Halk arasında genel olarak şeker hastalığı olarak tabir edilen Diabetes Mellitus, genel olarak kanda glukoz (şeker) seviyesinin normalin üzerine çıkması, buna bağlı olarak normalde şeker içermemesi gereken idrarda şekere rastlanmasıdır.

Farklı türevleri bulunan diyabet hastalığı, ülkemizde ve dünyada en sık rastlanan hastalıklar arasında yer alır. Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun sağlamış olduğu istatistiki verilere göre her 11 yetişkinden biri diyabet hastalığına sahip olmakla birlikte her 6 saniyede 1 birey diyabet kaynaklı sorunlar nedeniyle hayatını kaybetmektedir.

Picture background

DİYABET (ŞEKER HASTALIĞI) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Diyabet hastalığı, bireylerde kendini üç temel belirti ile gösterir. Bunlar normalden fazla yemek yeme ve doymama hissi, sık idrara çıkma, ağızda kuruluk ve tatlılık hissi ve buna bağlı olarak aşırı su içme isteği olarak sıralanabilir.

Bunun haricinde kişilerde görülebilecek diğer diyabet belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

Halsizlik ve yorgunluk hissi
Hızlı ve istemsiz kilo kaybı
Bulanık görme
Ayaklarda uyuşma ve karıncalanma şeklinde rahatsızlık hissi
Yaraların normalden daha geç iyileşmesi
Ciltte kuruluk ve kaşıntı
Ağızda aseton benzeri koku oluşumu

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.