Bunu yaptırmayan uçağa binemeyecek. Karar Meclis'ten geçti

Bunu yaptırmayan uçağa binemeyecek. Karar Meclis'ten geçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta önemli düzenlemeler içeren bir kanun teklifini görüşmek üzere hazırlanıyor.

Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda ve diğer bazı kanunlarda yapılacak değişiklikleri içeren kanun teklifi, özellikle havacılık alanında yeni düzenlemeler getirecek.

TBMM Genel Kurulu, haftanın ilk günü olan 2 Temmuz Salı günü çalışmalarına başlayacak. Gündemdeki başlıca konu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek olan demirleme ücret tarifesi için yapılan düzenlemeler olacak. Bu düzenlemeler kapsamında gemi başına düşen groston başına en fazla 2 lira şeklinde belirlenen ücretlendirme yöntemleri ve demirleme süresine göre ödeme koşulları da ele alınacak.

Ayrıca, İstanbul ve Çanakkale Boğazları'ndan geçiş sırasında sağlanacak kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin nasıl yürütüleceği konusunda da detaylı bir düzenleme planlanıyor. Bu hizmetler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Kanun teklifi aynı zamanda denizlerde kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenler için uygulanacak idari para cezalarını da düzenliyor. Belirlenen yükümlülüklere aykırı hareket edenler, ihlalin niteliğine bağlı olarak 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.

Kanun teklifi, havacılık güvenliği için alınacak yeni tedbirlerin detaylarını da içeriyor. Özellikle hava araçlarına ve havaalanlarına yönelik yasa dışı eylemleri önlemek amacıyla genel kolluğun denetiminde özel güvenlik görevlilerinin görevlendirilmesini öngörüyor.

Yolcular içinse önemli değişiklikler getiriliyor. Havalimanlarında yapılan teknik cihaz kontrollerinin sonuçlandırılamaması durumunda, yolcuların ve eşyalarının elle aranmasına izin verilmeyecek. Bu koşullar altında havaalanları ve hava araçlarına kabul edilmeyecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.