Burada arsaların metrekaresi 3,2 TL'den satılıyor! Başvurulara yetişilemiyor

Burada arsaların metrekaresi 3,2 TL'den satılıyor! Başvurulara yetişilemiyor

Duyan arsa almak için buraya akın ediyor. Bölgede arsaların metrekaresi 3,2 TL'den satılıyor.

İtalya ve Fransa'daki bedava ev ve arsa uygulamalarından sonra bu kez trend İsveç'e sıçradı. İsveç'in Göteborg şehrinin 150 kilometre kuzeyindeki küçük Götene kasabası, düşen doğum oranları ve yaşlanan nüfus nedeniyle dikkat çeken bir karar aldı.

Kasabada, metrekaresi sadece 1 İsveç Kronu (yaklaşık 3,2 Türk Lirası) olan yaklaşık 30 arsa satışa sunuldu.

goteborg-scaled.jpg

İtalya'nın 1 euroluk ev kampanyası büyük ilgi görürken, bu uygulama Fransa'daki küçük kasabalara da sıçramıştı. Şimdi ise İsveç, bu trende katılarak Götene'deki arsaları düşük fiyatlarla satışa çıkardı. Arsa büyüklükleri 850 ile 1200 metrekare arasında değişiyor.

SATIŞLAR GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Götene Belediye Başkanı Johan Månsson, kasabanın uzun zamandır düşük doğum oranları ve yaşlanan bir nüfusa sahip olduğunu belirtti. Bu durumu değiştirmek için başlatılan kampanya, Mayıs ayında duyurulduğundan itibaren büyük ilgi gördü. Binlerce başvuru alınması sonucunda, yoğun talep nedeniyle satışlar geçici olarak durduruldu.

goteborg-isvec-deneyimim-nilay-70e62dd359aa382a0406ca5c6403643c.jpg

BELİRLİ ŞARTLARI BULUNUYOR

Arsaları satın almak isteyenlerin, İsveç'te bir banka hesabına sahip olmaları gerekiyor. Yeni sahiplerin, arsa üzerine önümüzdeki 2 yıl içinde bir ev inşa etmeleri ve bu evi kalıcı yaşam ya da tatil amaçlı kullanma niyetiyle kullanmaları bekleniyor. Eğer ev 24 ay içinde tamamlanmazsa, satın alma işlemi iptal edilecek ve alıcıya 100 bin İsveç Kronu (yaklaşık 330 bin TL) ceza kesilecek.

3711327-221fc36594942a8eefab162de9670b69.jpg

Ek olarak, arsa alıcıları, yaklaşık 170 bin İsveç Kronu (yaklaşık 545 bin TL) tutarındaki su ve kanalizasyon bağlantı ücretlerini karşılamak zorunda. İnşaat ruhsatı için ise ortalama 30 bin İsveç Kronu (yaklaşık 96 bin TL) ödemenin yapılması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.