Bursalı şirket 152 yıllık Alman devini satın aldı

Bursalı şirket 152 yıllık Alman devini satın aldı

Kayapa Organize Sanayi Bölgesi ile Görükle Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde yatak ve sünger üretim makineleri imalatı yapan Bursalı sanayi devi Elektroteks 152 yıllık Alman makine şirketi Mammut'u satın aldı.

ABD ve Avrupa'ya yatak ve sünger üretim makinesi ihracaatı yapan Elektroteks şirketi ile Alman Mammut makine şirketi arasında yapılan satın alma görüşmeleri 2 yıl süreyle devam etti.


Köln'de yer alan ve geçmişi 1872 yılına uzanan Mammut şirketi, 5. kuşak tarafından yönetiliyor. Şirket tarafından üretimi devam ettirecek hiçbir aile üyesi olmadığı için bu kararın alındığı belirtildi.


‘’KİMSE İLE YOLLARIMIZI AYIRMADAN ÜRETİME DEVAM EDECEĞİZ’’
Bursa'da da kapitone makinesi ürettiklerini ancak bunu geliştirmeye çok fazla zaman ayıramadıklarını anlatan şirket sahibi Osman Güler "Elektroteks de Mammut da ayrı firmalar olarak devam edecek. Elektroteks yine Bursa'da, Mammut da Almanya'nın Köln şehrinde üretimine devam edecek. Oradaki tüm personelimizle aynen, hiçbir kimseyle yollarımızı ayırmadan üretimimize devam edeceğiz." dedi.


‘’2 YILDIR GÖRÜŞME AŞAMASINDAYDIK’’
Şirket sahibi Güler; "Biz 2 yıldır firmayla görüşme aşamasındaydık. Görüşmelerin sonuçlanmasından sonra satın alma kararı verdik. Alışmış olduğumuz bir şey vardır; öne çıkan Türk firmalarını, Avrupa firmalarının satın aldığını sürekli duyarız. Biz 'Bu işi tersine çevirme yoluna gidelim' dedik. Bundan sonra da buna benzer şeylerin çoğalacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.