Buzdolabında tasarrufun sırrı: 2 haftaya kadar taze kalıyor

Buzdolabında tasarrufun sırrı: 2 haftaya kadar taze kalıyor

Buzdolabında metal kaşık bulundurmak, sebzelerin tazeliğini korumanın ve mutfak giderlerinde tasarruf sağlamanın basit ama etkili bir yolu. Salatalık gibi sulu sebzelerin bozulmasını engelleyen bu yöntem, Avrupa'da oldukça popüler.

Çoğu kişi, salatalık gibi birçok salata malzemesini buzdolabında saklıyor. Bu sebzeler bir haftaya kadar dayansa da dokuları ve kokuları bozulabiliyor. Sebzeleri buzdolabında nasıl saklanması gerektiğini bilmek size bu sebzelerin tazeliğini korumasının yanında ev ekonomisinde de tasarrufu sağlar.

'BASİT AMA HARİKA'

Salatalıkları bir haftadan uzun süre taze tutacak ‘basit ama harika’ bir yiyecek saklama tüyosu Avrupa'da oldukça popüler. Bahçe uzmanları “İnanın ya da inanmayın, salatalıklarınızın tazeliğini korumak için tek bir şeye ihtiyacınız var, o da metal bir kaşık” diyor.

buzdolabi1.jpg

2 HAFTA TAZE KALIYOR

Salatalık dolu saklama kabının içine bir metal kaşık yerleştirip kapağını kapatarak başlayın. Bu yöntem, salatalıkların taze kalma süresini yaklaşık 2 haftaya çıkaracak.

buzdolabi2.jpg

KAPAĞI HER AÇIŞINIZ ZARAR

Metal ‘ısı iletkeni’ olarak işlev görüyor. 2001’de International Journal of Thermophysics dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, buzdolabında saklanan salatalık gibi yiyecekler, kapı her açıldığında sıcaklık dalgalanmalarına maruz kalıyor ve bu da onların bozulma sürecini hızlandırıyor.

buzdolabi3.jpg

1 METAL KAŞIKLA ENGELLENİYOR

Kabın içine bir metal kaşık eklemek, sıcaklığın dalgalanmalarını azaltarak yiyeceklerin serin kalmasına ve tazeliğini korumasına destek olur. Böylece mutfakta tasarruf sağlamak konusunda çok daha başarılı olursunuz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.