Çalışma saatlerine yaz sıcağı düzenlemesi: Saat 06.00 ile 13.00 arası açık olacak! Yarın başlıyor

Çalışma saatlerine yaz sıcağı düzenlemesi: Saat 06.00 ile 13.00 arası açık olacak! Yarın başlıyor

Yaz aylarında artan sıcaklıklar sebebiyle çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. Yarından itibaren saat 06.00 ile 13.00 arası açık olacak.

Yaz aylarında artan sıcaklıklar İran'da enerji krizini tetiklerken, hükümet de çözüm üretmek için harekete geçti. Enerjide tasarruf sağlamak amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma saatleri 06.00 - 13.00 arasına çekildi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre, kabinenin aldığı kararla yarından itibaren tüm kamu kurumları sabah 06.00'da açılıp 13.00'te kapanacak. Bu sayede mesai saatlerinde %30, mesai sonrası ise %60 oranında enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Devlet dairelerinde ise ortam sıcaklığının 24 dereceye ayarlanması planlanıyor. Yetkililer, bu uygulamanın elektrik şebekesini rahatlatacağını ve elektrik kesintilerinin önüne geçeceğini umuyor.

Yaz aylarında artan klima kullanımı İran'da elektrik üretimini zorlarken, hükümet bu soruna kalıcı çözümler bulmak için çalışmalar yürütüyor. Kısa vadede ise bu tür geçici tedbirlere başvuruluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.