Çamaşırların çekmesini önleyecek yöntem keşfedildi! Yıllardır bilinmiyordu! Meğer bu kadar basitmiş

Çamaşırların çekmesini önleyecek yöntem keşfedildi! Yıllardır bilinmiyordu! Meğer bu kadar basitmiş

Çamaşır makinesinden bir anda küçülmüş olarak çıkan giysiler görmek istemiyorsanız, makineye atmadan önce bu işlemi uygulayın.

Herkes tarafından bilinmeyen bir gerçek ortaya çıkarıldı. Meğer çamaşırlarınıza yapacağınız bir ön işlemle çekmelerini önleyebilirmişsiniz. Bu yöntem sayesinde artık çeken, küçücük kalan kıyafetlere son verebilirsiniz.

947ab9e350d0a372766e880d3c368b6d.jpg

Giysiler 30°C'de yıkandığında aslında yüksek sıcaklıklar kadar etkili bir işlem uygulanmış olur. Hatta gezegenimiz için de iyi bir hamle yapmış oluruz ve tasarruf kapsamında evimizin bütçesini koruyabiliriz. Yüksek sıcaklıklar kıyafetlerin anında çekmesine neden olur. Ancak bazen 30 derecede yıkamak bile çamaşırların çekmemesine engel olamaz.

874965-3.jpg

Öte yandan sık sık olmasa da bazı zamanlarda çamaşırları yüksek sıcaklıkta yıkamak gerekebilir. İşte ister 30 derecede yıkayın, isterseniz yüksek sıcaklıkta yıkayın çamaşırlarınızın çekmemesi için bu mucizevi ön işlemi uygulayabilirsiniz. Peki, herkesin bilmediği yöntem ne? İşte detaylar…

f5da408b697513ba1a1de257ddb548f1.jpg

GİYSİLERİN ÇEKMESİ NASIL ÖNLENİR?

Yeni aldığınız bir giysinin hemen çekmesi canınızı sıkıyorsa, her ihtimale karşı her an çekebilir endişesi taşıyorsanız bu yöntem tam size göre. Üstelik tek bir ön işlem yetiyor. Böylece çamaşırlarınız çekme yapmıyor.

Tek yapmanız gereken, giysilerinizi çamaşır makinesine atmadan önce bir gece boyunca soğuk tuzlu suda ıslatmaktır. Bunun için bir kabın içerisinde 1 litre suya 100 gr tuz koyun ve tuzun tamamen çözünmesini bekleyin.

frau-haelt-dunkle-waesche.jpg

Suyun içerisinde kıyafetlerinizi karıştırarak iyice ıslanmalarını sağlayın ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün onları sıkın ve çamaşır makinesine atın.

Aynı gün sıkma yapamayacaksanız, çamaşırlarınızı kirli çamaşırlara koymadan önce temiz suyla durulamayı unutmayın.

Tuzun büzülme önleyici ve sertleşme özelliği olduğundan dolayı, giysilerinizin renklerini korumada da kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.