Donanımhaber’de her alan bilgilere göre; Her akıllı telefon kullanıcısının yaşadığı sorunlardan biri şarjın hemen bitmesi. Bir türlü çözüm bulunamayan bu sorun için Cambridge Üniversitesindeki bilim insanları çalışma başlattı.
Çalışmanın sonunda, telefonların sadece yılda 12 kez şarj edilmesini sağlayacak bir mikroçip üzerinde çalışma yapıyor. Söz konusu çözüm için, Cambridge Üniversitesi’nin ticari kolu olan ‘Vaire’, bir mikroçip üzerinde çalışıyor.
Cambridge’de geliştirilen bu mikroçip, matematik araştırmacılarının yer aldığı bir ekip tarafından geliştiriliyor. Bu çipin çalışması neredeyse hiç enerji ihtiyacı gerektirmeyen bir silikon çip işlemcisi tasarlamaya dayanıyor. Bu da daha uzun bir pil ömrü anlamına geliyor.
Söz konusu çip hakkında çok fazla detay yok. Bunun yanı sıra mevcut cihazlara gelmesi de uzun bir süre alabilir. Ancak çalışmanın başarılı olması durumunda telefonları bir ay boyunca şarj etme ihtiyacı ortadan kalkacak. Özellikle bazı kullanıcıların telefonlarını gün aşırı şarj ettiklerini düşünürsek fazlasıyla etkili bir çözüm olacak.