Canan Karatay ezber bozdu. 'Asla ama asla kullanmayın'

Canan Karatay ezber bozdu. 'Asla ama asla kullanmayın'

Ünlü profesör Canan Karatay, son açıklamalarıyla bir kez daha gündemi salladı.

Güneş kremleri hakkında yaptığı uyarılarla dikkat çeken Karatay, güneş kremlerinin sağlığa zararlı olduğunu ve kansere yol açabileceğini belirtti.

Özellikle yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yaygın olarak kullanılan güneş kremleri, uzmanlar arasında sürekli bir tartışma konusu oluştu. Kimi uzmanlar güneş kremlerinin mutlaka kullanılması gerektiğini savunurken, bir kesim ise içerdikleri kimyasalların zararlı olabileceğini dile gerekiyor.

kremkpk-xqju-cover-1.webpProf. Dr. Canan Karatay'ın son açıklamalarıyla bu tartışma daha da alevlendi. Karatay, yüksek korumalı güneş kremlerinin vücuttaki D vitamini üretimini engellediğini vurgulayarak, "Asla ama asla güneş kremi kullanmayın, kanser yapıyor. Her türlü kimyasal maalesef hücrelerimizin DNA'sını bozuyor" şeklinde konuştu.

gunes-kremi-r01u.jpgKaratay, güneşin insan sağlığı için hayati önem taşıyan D vitamini üretimine katkı sağladığını belirterek şunları ekledi: "Güneş hayattır. Ciltteki kolesterol sayesinde D vitamini üretilir. D vitamini, ciltte üretildikten sonra karaciğere ve böbreklere gider ve hayati faydalar sağlar. Bu nedenle vücudunuzun doğal yolla güneş ışığına maruz kalmasını sağlamalısınız."

Güneş kremlerinin içerdiği kimyasalların D vitamini üretimini engellediğini vurgulayan Karatay, bu ürünlerin kanserojen etkilere sahip olduğunu iddia etti. Ayrıca, kolesterol ilaçlarının da D vitamini üretimini olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Karatay'ın bu açıklamalarıyla birlikte, güneş koruma ürünleri konusunda farklı bakış açıları ve tartışmalar yeniden gündeme gelmiş oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.