Canan Karatay’dan şifa önerisi: Her sabah bir kaşık yiyen hastalık yüzü görmüyor

Canan Karatay’dan şifa önerisi: Her sabah bir kaşık yiyen hastalık yüzü görmüyor

Son dönemlerde sağlıklı yaşam önerileriyle dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez 5 bin yıllık bir şifa kaynağını gündeme taşıdı.

Prof. Dr. Canan Karatay, beslenme ve sağlık konularındaki açıklamalarıyla tanınıyor. Bu defa, 5 bin yıldır kullanılan doğal bir besinin sağlık faydalarına dikkat çekti. Karatay, günlük rutinde yer alması gereken bu besinin tahin olduğunu vurguladı.

Tahin, yüksek protein, sağlıklı yağ asitleri ve kalsiyum içeriği sayesinde besleyici ve koruyucu bir gıda olarak öne çıkıyor. Karatay, daha sağlıklı bir yaşam için sabahları aç karnına bir kaşık tahin tüketilmesini öneriyor.

Karatay’ın önerdiği tahinin E vitamini bakımından zengin olduğunu ve cilt sağlığına olumlu katkılarda bulunduğunu belirtti. Tahin, ciltteki akne ve sivilce oluşumlarını engellemeye yardımcı olurken, kırışıklıkların giderilmesine de destek sağlıyor.

Ayrıca, tahin yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Kalp sağlığını destekleyen tahin, doymamış yağ asitleri sayesinde kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp damarlarında tıkanıklık riskini azaltıyor ve kalp krizi ile felç riskini düşürüyor.

Karatay, tahinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi olduğunu belirtiyor. Sağlık uzmanı, tüm bu faydalardan yararlanmak için günde bir kaşık tahinin sabahları aç karnına tüketilmesini tavsiye ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.