Canan Karatay: Vücudumuzun her hücresini zehirliyor

Canan Karatay: Vücudumuzun her hücresini zehirliyor

Canan Karatay, 'Vücudumuzun her hücresini zehirliyor' söyleminde bulunarak özellikle gençlerde artan tehlikeli durumu anlattı.

Sağlık üzerine yaptığı açıklamalar ile gündeme damga vuran Prof. Dr. Canan Karatay, kritik açıklamalarda bulundu. Karatay, 'Vücudumuzun her hücresini zehirliyor' söyleminde bulunarak özellikle gençlerde artan tehlikeli durumu anlattı.

Canan Karatay 'Uzak durmamız lazım' diyerek çarpıcı uyarıda bulundu. Canan Karatay YouTube'da 'Karatay Sözü' adlı kanalında paylaşımda bulunarak, hem sağlıklı yaşam hem de hastalıklara dair önemli açıklamalara imza atıyor.

insan-hucreleri.jpg

“HER HÜCREYİ ÖLDÜRÜYOR”

Tarım ilaçlarının zararına ayak basan Karatay, "Tarım ilaçları dediğimiz ilaçlar geçen sene Amerika'da 85 milyon ton kullanılmış. Bunlar vücuda girdiği zaman vücudumuzun her hücresini zehirliyor, beyin hücresi de buna dahil. Kanımızı da zehirliyor, ürememize de mani oluyor." İfadelerini kullandı.

“ÇOK TEHLİKELİ”

Karatay, el titremeleri gençlerde de göründüğünü söylerken, besin ve toksik maddeler çok önemli olduğunu belirtti. Bazı hastaların 'Günde 1,5 litre şekerli ve gazlı içeçek içiyoruz hocam ama içinde şeker yok' söylemini hatırlatan Karatay, şu cevabı verdi:

“Onlar bilhassa aspartam içeren diyet içeceklerdir. Çok tehlikeli ve gençlerimize çok yazık. Lütfen ve lütfen şekerli gazlı içecekleri çocuklarımıza, bebeklerimize vermeyelim. El titremeleri başladıysa hakikaten sinir bozuklukları da başlıyor çünkü nörodejeneratif bir olay olduğunu biliyoruz. Bazı hastalıklarda da bunlar görülebilir, felç geçirenler olabilir. Toksik maddeler vücuda girdiği zaman bunun başlayacağını bilhassa gençlerde görüyoruz uzak durmamız lazım."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.