Balıkesir'de düzenlenen bir konferansa katılan Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı konuşmasında batılı ülkelere göre Türk mutfağının daha sağlıklı olduğunu dile getirdi.
Konferanstaki konuşmasında Karatay, "Türk mutfağının tencere yemeği önemlidir. Amerika’da, İngiltere’de tencere yemeği bilmezler. Kuru fasulyemizi, barbunyamızı, zeytinyağlı yiyeceklerimizi bilmezler” dedi.
Yemekleri pişiriş şekli ile açıklamalarda bulunan Karatay, bu şekil pişirmeyin diyerek uyardı.
BALIĞI UNLAMAYIN
Karatay balık ile ilgili açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı; Balık sağlıklı ama unlayıp kızartırsak kanserojendir. Ayrıca unu kızartırsak, şnitzel yaparsak kırmızı et de kanserojendir.
SEBZELERİN ÇOĞU İTHAL VE GDO'LU
Karatay, Türkiye’de yetişmesine karşın ithal edilen sebzelerin yüzde 90’ının GDO’lu olduğunu, bu ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini savundu.