Cani Semih Çelik'in telefonundan çıkanlar kan dondurdu: Eskişehir detayı dikkat çekti

Cani Semih Çelik'in telefonundan çıkanlar kan dondurdu: Eskişehir detayı dikkat çekti

İstanbul’da 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i canice katleden Semih Çelik isimli caninin telefonundan çıkan uygulamadaki detaylar polisi harekete geçirdi.

İstanbul'da cuma günü meydana gelen iki kadın cinayeti ile Edirnekapı surlarında ortaya çıkan görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırdı. 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik isimli saldırgan, toplumda infial yaratırken, yetkililerin başlattığı soruşturmalar devam ediyor. Katilin telefonundaki incelemede, bir mesajlaşma uygulaması aracılığıyla "incel" (involuntary celibacy - istemsiz bekârlık) adı verilen bir gruba üye olduğu tespit edildi. "İncel" terimi, kadınlara ve topluma karşı nefret besleyen, şiddet yanlısı kişiler için kullanılan bir ifade olarak biliniyor.

Cinayetlerden bir gün sonra internette yayılan ve bu grupta yer alan kişilerin Semih Çelik’i destekleyen, öven paylaşımlar yaptığı belirlenince, polis yurt genelinde kapsamlı bir takip çalışması başlattı.

81 İl Emniyet Müdürlüğü'nün Siber devriye ekipleri, “incel” hareketi başta olmak üzere şiddet, ırkçılık ve cinsiyetçi içerikler üreten hesapları izlemeye aldı. Yetkililerin, geçtiğimiz ağustos ayında Eskişehir'de "aşırı sağcı" sembollerle gerçekleştirilen bıçaklı saldırıyı destekleyen yapılar üzerinde de çalışmalar yürüttüğü ve bu soruşturmaların operasyon ve gözaltılara dönüşebileceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.