''Çarşı pazar karıştı'' İslam Memiş o yatırım için tarih verdi!

''Çarşı pazar karıştı'' İslam Memiş o yatırım için tarih verdi!

Yatırımcıların ve birikimini değerlendirmek isteyen vatandaşların yakından takip ettiği bir isim olarak tanınan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş piyasalardaki son durumu ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Memiş YouTube platformu üzerinden yaptığı değerlendirmelerde açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek, "Piyasalarda çarşı pazar karıştı. İran misillemeyi yaptı ancak altın-gümüş fiyatları tepki vermedi sadece borsa tepki verdi'' dedi.


BORSADA SATIŞLAR GERİLİMLE HIZLANDI

Ardından dış politakadaki gerilimin piyasadaki hareketlenmeye etkisini ‘’Borsa İstanbul'da sert satışlar devam ediyor. Bu hafta pozitif seyir olmadı borsada. Dış politikada gerilim var. Borsada satışlar hızlandı gerilimle birlikte. 9100 puan önemli bir destek seviyesi. Bu hafta 10 bin denemesi beklesek de satışların derinleştiğini gözlemliyoruz. 9100'de tutunamazsa, aşağıda 8700 puan seviyesine kadar bir alanı var. Savaş ortamında borsadaki satışlardan korkmayın. Hatta bu satışlar yeni gireceklere fırsat veriyor. 9400 ve 9100'den giriş yapanlar beklemeye devam ediyor.’’ şeklinde ifade etti.

‘’BU YIL SONU İLE İLGİLİ YOL HARİTAMIZDA BİR DEĞİŞİKLİKK YOK’’

Yaptığı açıklamada altın piyasasına ilişkin de yorumlarda bulunan Memiş, "Her gerilimde altın fiyatları yükselecek diye beklemeyin. Teknik düzeltmeler hala bitmedi çünkü. Ons altında hala 2580-2680 doları takip ediyoruz. Yukarısı test edildi, 2580 dolar seviyesini takip edeceğiz yine. Gram altın tarafında da 2980-3080 seviyelerini takip edeceğiz. Her düşüş yine alım fırsatı. Bu yıl sonuyla alakalı yol haritamızda değişiklik yok.

a.jpg

3000-3500 lira aralığında bir trendle yılı tamamlayacağız gibi duruyor. Her düşüş bir alım fırsatıdır. Son iki haftadır altın tarafında 1 kilogramda 2000-3000 dolar daha pahalıya alıyoruz. Türkiye'de zaten işçilik var. Külçe altın almayın, cumhuriyet altını alın demiştim bu yüzden. Israrla açıkta beklememek için elinde TL bulunduran euro alırsa daha avantajlı. Bu hafta için konuşuyorum özellikle. En ucuz kalan o oldu. En azından malda kalıyorsun. Ons gerilediği zaman euro ile parite üzerinden altın alabilirsiniz." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.