Çayı sıcak suyla demleyenler dikkat: Meğer yıllardır yanlış biliniyormuş

Çayı sıcak suyla demleyenler dikkat: Meğer yıllardır yanlış biliniyormuş

Türk insanının vazgeçilmezi olan çayın en lezzetli şekilde nasıl demlenmesi gerektiği belli oldu.

Lezzetli bir çay içmek, Türk insanının en çok önem verdiği konulardan biridir. Bu nedenle çayı doğru demlemek büyük önem taşır.

Pek çok kişi, "Çay soğuk suyla demlenir mi, doğru çay demleme nasıl olur?" gibi sorulara yanıt arar. İşte doğru çay demleme yöntemi:

ÇAY SICAK SUYLA MI DEMLENİR, SOĞUK SUYLA MI?

Çay, Türk kültürünün vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Bu nedenle doğru çay demleme tekniği de önemlidir. Kimisi çayı sıcak suyla demlerken, kimisi de soğuk suyla demlemeyi tercih eder. Her iki demleme şekli de farklı çay tadına neden olur.

DOĞRU ÇAY DEMLEME TEKNİĞİ

Çay demlerken kaynar su kullanmak, çayın demlenmesine değil, haşlanmasına neden olur. Ayrıca sıcak suyla demlenen çay, daha çabuk bayatlar. Bu bağlamda doğru çay demleme tekniği, soğuk suyladır. Çünkü soğuk suyla demlenen çay, hem geç ısındığı için hem de beklediği için güzel bir tada sahip olur.

Soğuk suyla demlenen çay, daha lezzetli ve daha demli olurken, rengi ve kokusu da tam olması gerektiği gibidir. Soğuk suyla demlenen çay, ortalama 40-45 dakikada hazırlanır. Bu nedenle çayınızı demlemeden önce bu hususa dikkat etmenizde fayda vardır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.