ÇAYKUR resmen duyurdu ‘Yeni dönem başladı’

ÇAYKUR resmen duyurdu ‘Yeni dönem başladı’

ÇAYKUR Genel Müdürü duyurdu. Yeni dönem resmen başladı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 4 Mayıs'ta başlayan yeni çay sezonuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Üreticilere dair birçok noktaya değinen Alim, ÇAYKUR’un organik çay konusundaki yeni uygulamasının detaylarını da paylaştı.

aw211146-01.jpg

İklim şartları sebebiyle Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da toplanan çaylar fabrikalarda yoğunluğa sebep olurken bu nedenden kaynaklı ÇAYKUR kontenjan uygulamasını hayata geçirdi.

“İLK DEFA YAŞANDI”

Bu yıl tüm bölgelerde yaş çayın aynı anda gelmesi sebebiyle fabrikalarda yığılma meydana geldi. ÇAYKUR’da bu konuda düğmeye basarak kontenjan uygulamasını hayata geçirdi. Bu komu hakkında konuşan Yusuf Ziya Alim, bu yılın ilk defa çay bölgede her yerde aynı anda başladı ve halen devam etiğini kaydetti.

Kontenjan uygulamasına ilişkin Yusuf Ziya Alim, “Düne kadar kontenjan uygulanmaması için kapasiteyi bayağı zorladık. Birkaç gün daha ister istemez aşırı bir yoğunluk olunca, hatta alımlarımız iki katına çıkınca, 12 bin ton gibi bir stokumuz olunca dekara 50 kilo alım uygulaması başlattık. Amacımız üreticimizi daha rahat satacakları şekilde çaylarını alabilmek, rahatlıklarını öne çıkarmak. Niyetimiz üreticimizden yana olmaktı, öyle de devam ediyor. 50 kilogramlık dekar başına uygulama zaten kontenjanda sayılmaz.” İfadelerini kullandı.

kred5rjvnu-wfp0ar5xqww.webp

“ÜRETİCİ ACELE ETMESİN”

Üreticilerin tüm çayını almakta kararlı olduklarının altını çize ÇAYKUR Genel Müdürü, çayını kısa sürede bitirmek isteyen üreticiler sebebiyle fabrikalarda yoğunluk oluştuğunu aktardı.

ÇAYKUR olarak biz her zaman üreticinin yanında olduklarını ancak üreticinin de acele etmemesi gerektiğini ve normal rutin şartlar altında alımların devam edeceğini aktaran Alim, kapasitelerinin 9 bin 250 ton olduğunu aktardı.

1587473117262-nkonokj.jpg

Kapasitenin üzerine çıkan alımlar olduğu zaman ister istemez zorlandıklarını dile getiren, Yusuf Ziya Alim, “Az önce de söylediğim gibi bu zorluğu bile göze alaraktan hani hiçbir uygulama yapmadan devam edelim istedik ama üreticilerimiz bir cumartesi pazarda çayını bitirmeyi hedefliyor. Hepimiz aynı zamanda çay üreticisiyiz. 2 günde çayın bitmeyeceğini hepimiz biliriz. Ama normal bir şekilde devam etmesi durumunda çayın tamamını almaya kararlı olduğumuzu da söylüyoruz. Hiç kimsenin çayını dışarıya bırakmayacağımızı da söylüyoruz.” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.